Våldtäktsförsök på flicka likt gammalt brott

En nioårig flicka utsattes för ett våldtäktsförsök i Örebro. Polisen utreder nu om det kan ha koppling till ett brott från 2012 då en annan lika ung flicka utsattes för ett sexuellt övergrepp.

ANNONS
|

Gärningsmannen i fallet där en nioårig flicka utsattes för ett misstänkt våldtäktsförsök i Örebro är fortfarande på fri fot.

- Det finns ingen misstänkt, men vi har några spår som vi jobbar på, säger Anders Sjöberg, kommunikatör vid polisen i Örebro.

Flickan var på väg till fritids tidigt i går morse, när övergreppet inträffade i ett grönområde mitt i staden. Som tur var kunde en förbipasserande kvinna avbryta förloppet genom att blott se vad som hände. En man sågs sedan lämna platsen springande.

ANNONS

Gammalt fall

Polisen undersöker nu om händelsen kan ha koppling till ett liknande brott från 2012 då en nioårig flicka utsattes för ett sexuellt övergrepp i stadsdelen Almby i Örebro.

- Man konstaterar då att även vid den tidpunkten så var det en nioårig flicka som var offer. Att man hoppar på och försöker våldta en så ung flika hör inte till vanligheten. Det finns lite likheter med själva händelseförloppet, säger Anders Sjöberg.

Han tillägger att det här bara är en del i den inre spaningen som görs och att man i nuläget inte ser några direkta kopplingar.

- Problemet är att det inte kom fram särskilt mycket vid det tillfället, säger han.

Mycket resurser

En teknisk undersökning av platsen har gjorts och man har hört flera vittnen. Polisen har satt in alla tillgängliga resurser i utredningen.

- Det är de första dygnen som är viktigast och det är därför vi satt in så mycket resurser som bara möjligt. Det finns några intressanta spår, säger Anders Sjöberg.

ANNONS

Polisen har ett signalement på mannen men vill i nuläget inte gå ut med något sådant.

TT

ANNONS