Polisens kriminaltekniker undersöker en moped vid Lindängsplan i Malmö efter att en man skjutits.
Polisens kriminaltekniker undersöker en moped vid Lindängsplan i Malmö efter att en man skjutits.

Tre män släppta efter Malmöskjutning

Tre män som suttit anhållna efter mordet på en 24-årig man i Malmö i torsdags har släppts fria, skriver polisen på sin hemsida. Det finns inte nog med bevis för att häkta männen, men de är fortsatt misstänkta.

ANNONS
|

Polisen skriver också att ytterligare en man frihetsberövades under lördagskvällen och sitter nu anhållen misstänkt för inblandning.

Nu får polisen i Malmö förstärkning från Nationella operativa avdelningen, Noa och övriga polisregion Syd, skriver Dagens Nyheter.

- Vi behöver det, vi är ganska mycket på knäna. Det var också många som gick på semester i torsdags så vi kommer att ta ett nytt tempo när det gäller utredningen i morgon. Vi är hårt ansträngda, säger Ewa-Gun Westford, talesperson vid Skånepolisen, till tidningen.

ANNONS

Vilken slags förstärkning det handlar om vill polisen inte säga, men enligt Westford är man i behov av tekniskt kunnig personal och kvalificerade utredare.

24-åringen sköts till döds på Lindängsplan bara några dagar efter det att tre män sköts ihjäl på Drottninggatan i Malmö.

Männen som dödades var 19, 27 och 29 år gamla och ytterligare tre personer skadades. Offren var med i kriminella gäng och sysslade med grov organiserad brottslighet, enligt polisen.

Natten till lördag sköts även en 19-årig man i ryggen, men överlevde tack vare att han bar skyddsväst. Polisen vill i det här skedet inte svara på om händelserna hänger ihop.

TT

ANNONS