Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Tre ungdomar har gripits som misstänkta för ett mord och två mordförsök efter ett bråk i Helsingborg

  Tre anhållna för mord i Helsingborg

  En man är död efter ett stort bråk utomhus i Helsingborg. Två andra har skadade förts till sjukhus. Tre ungdomar har gripits som misstänkta.

  En 17-årig pojke anhölls på söndagen som skäligen misstänkt för mord, skriver Kvällsposten. Han tros ha huggit alla inblandade i bråket och misstänks därför även för mordförsök i två fall.

  - Vi har ett offensivt förhållningssätt och har hämtat in ett antal individer till förhör. I samband med förhöret uppstod misstanke mot en av dem. Han delgavs då misstanke om brott och anhölls klockan 18.58, säger Tommy Lindén, chef över utredningsavdelningen vid Helsingborgspolisen, till tidningen.

  Två till anhölls

  Vid 22.00-tiden anhölls ytterligare två män. Även de är skäligen misstänkta för mord samt mordförsök i två fall.

  - Jag kan inte säga mer än att det är två män i 20-årsåldern, som är bekanta med den förste som anhölls, säger Tommy Lindén till TT.

  De anhållnas relation till offren är inte klarlagd.

  - Vi har ingen riktigt bra bild av hur det här startade och vad som hänt. Det får komma fram under veckan, säger Lindén.

  Flera personer larmade strax efter klockan 23 på lördagskvällen om ett större bråk på Bredgatan i Helsingborg. Polis skickades dit, fann flera skadade och började med vårdåtgärder i väntan på ambulans.

  Dödförklarades på plats

  - I det här bråket är det en person som blir så pass skadad att han dödförklaras på plats, säger Mattias Andersson, yttre befäl vid polisen i Helsingborg.

  Ytterligare en man blev allvarligt skadad och en tredje man har lindriga skador. Samtliga tre är mellan 19 och 24 år gamla. Enligt polisen handlar det om stickskador.

  - Så vitt jag har förstått så kommer de skadade att klara sig i alla fall, säger Lindén.

  Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Syd säger att ett flertal förhör hållits under natten.

  - Vi har uppgifter om att det tidigare under kvällen varit bråk på platsen men om det kan kopplas ihop med den här händelsen vet vi inte ännu.

  Extra resurser

  Polisen har efter händelsen satt in extra resurser.

  - Vi har gått upp i stab och fått de resurser som krävs för att kunna utreda det, säger Göransson.

  Enligt vittnesuppgifter ska 7–8 personer varit inblandade i bråket där mannen dödades, men antalet är fortfarande osäkert.

  Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning.