En idrottsledare i Västsverige åtalas misstänkt för att ha förgripit sig på tio pojkar i samband med träningsaktiviteter. Arkivbild.
En idrottsledare i Västsverige åtalas misstänkt för att ha förgripit sig på tio pojkar i samband med träningsaktiviteter. Arkivbild.

Tränare åtalas för sexövergrepp på tio pojkar

ANNONS
|

En idrottsledare i Västsverige åtalas misstänkt för att ha förgripit sig på tio pojkar i samband med träningsaktiviteter. Åtalet omfattar över 20 fall av sexuellt ofredande och ett fall av sexuellt tvång. De flesta av offren är under 15 år.

- Det handlar om tafsande i samband med händelser i idrottsföreningen där han har varit ledare, säger kammaråklagare Katarina Olsson till TT.

ANNONS

Idrottsledaren misstänks för att vid ett tillfälle med våld ha tvingat sig på en av pojkarna, hållit fast honom liggande i en säng och utfört sexuella handlingar mot honom. I fallen som gäller sexuellt ofredande har idrottsledaren på olika sätt berört och smekt pojkarna i samband med olika tränings- eller idrottsevenemang, ofta i samband med dusch.

Händelserna rullades upp förra sommaren då tränaren stängdes av från sitt uppdrag. Då hade två av pojkarna berättat vad de utsatts för, skriver P4 Väst. Sedan växte utredningen till fler och fler barn. Mannen anhölls i september men släpptes efter några dagar.

Tränaren medger vissa omständigheter men förnekar brott. Han medger att han vid flera tillfällen krupit ner i sängen tillsammans med några av pojkarna och han medger de flesta fallen av beröring, men säger att det handlat om vänskapliga gester utan sexuell innebörd.

TT

ANNONS