Bild: TT
Bild: TT

SVT-chef lämnar – försökte köpa sex av barn

ANNONS
|

I onsdagens avsnitt av Expressens program Brottscentralenses en man, som uppges vara en högt uppsatt chef inom Sveriges Television, dyka upp på en dejt med en kvinnahan tror är en 14-årig flicka som han hade chattat med. Istället konfronteras han av Expressens reporter som med falsk profillockat dit mannen.

De började prata via en en dejtingsida för så kallad "sugar dating" - ett koncept som går ut på att förmedla kontakter mellan äldre rika personer och yngre kvinnor. Där hade mannen börjat prata med den falska profilen "Linnea, 14" och föreslagit att betala henne 6000 kronor för att få träffa henne varje vecka fram tills hon fyller 15 år – då de ska ha sex för 3000 kronor, skriver Expressen.

ANNONS

Mannen svarar i klippet att han ville hjälpa flickan "för att se till att det inte är någonting som händer när hon är 14 år".

– Det har aldrig varit en fråga om att köpa sex, säger han.

SVT utreder "varsamt"

På SVT inleddesen internutredning med anledning av avslöjandet. Till en början var man restriktiva och uppgavatt man ännu inte hade hela bilden.

–Vi tar det här på största allvar. Skulle de här uppgifterna visa sig stämma är det mycket allvarligt.Jag kan inte säga mer än så här just nu, vi kan inte gå händelserna i förväg, saSabina Rasiwala, SVT:s HR- och kommunikationsdirektör som leder utredningen, under torsdagsförmiddagen.

På eftermiddagen kom dock klara besked från SVT.

– Utifrån de samtal vi har haft med honom och de samtal som kommer fram i chatt-loggen så är förtroendet från SVT:sida helt förbrukat och det är omöjligt för honom att arbeta kvar, säger Sabina Rasiwala.

ANNONS