Räddningstjänsten släckte till slut branden som härjat ett flerfamiljshus i Göteborg.
Räddningstjänsten släckte till slut branden som härjat ett flerfamiljshus i Göteborg.

Man anhållen efter brand i Göteborg

Räddningstjänsten har släckt branden som härjat i ett flerfamiljshus i Göteborg. En man har anhållits för mordbrand efter eldsvådan i landshövdingehuset.

ANNONS
|

Branden bröt ut i soprummet i landshövdingehuset i Majorna i Göteborg under natten mot lördag. Elden spred sig vidare genom väggar och golv och ett stort antal brandmän kämpade med att få kontroll över bränderna. Räddningstjänsten hade efter lunchtid ett tiotal personer kvar som arbetade med att släcka glödbränder runt om i trähuset och klockan 17.00 avslutades insatsen.

- Fastigheten är rökskadad på flera ställen och vi har i släckningsarbetet tvingats bryta upp väggar, golv och tak. Ett flertal lägenheter kommer vara obeboeliga en viss tid framöver, säger Hans Trengereid, stabschef på räddningstjänsten.

ANNONS

Misstänkt mordbrand

Polisen inledde under morgonen en förundersökning om mordbrand och en man i 40-årsåldern anhölls av jouråklagare.

- Vi har pratat med boende och andra och under de förhören framkom det uppgifter som gjorde att han hämtades in, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Mannen är skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för mordbrand.

Polisen har spärrat av platsen och ska genomföra en teknisk undersökning så snart det är möjligt.

Skola tar emot drabbade

De boende tvingades lämna sina lägenheter och en skola i närheten öppnades för de drabbade.

Det finns inga rapporter om skadade.

Byggnaden är ett så kallat landshövdingehus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan andra och tredje våningen är uppförda i trä. Byggnadstypen har fått sitt namn genom att den dåvarande landshövdingen i Göteborg sanktionerade ritningarna när husen började byggas på 1800-talet.

TT

ANNONS