Skärmflygare har störtat i Västsverige

En skärmflygare störtade vid lunchtid söder om Falköping och blev medvetslös. Mannen är förd till sjukhus med oklara skador. – Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, säger Perry Malmberg, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm vid 12.40-tiden på tisdagen, efter att en skärmflygare ska ha störtat vid ett berg i Falköpings kommun i Västergötland.

Polis, ambulans, ambulanshelikopter och räddningstjänst ryckte ut till olycksplatsen.

Perry Malmberg, stabsbrandmästare vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg, uppgav tidigare att det rörde sig om en man som störtade i samband med starten av en glidflygning.

– De har en ramp på ett berg som de springer ut från där. Berget är ett par hundra meter högt, men jag vet inte hur högt personen har störtat. Skärmflygaren ska vara medvetslös, det är det sista jag har hört, sa Perry Malmberg inledningsvis.

ANNONS

– Det är en sådan skärm som personen har över sig vid flygningen, förtydligade stabsbrandmästaren.

Inträffade vid starten

Enligt polisen inträffade olyckan kort efter att personeninledde sin flygning. Skärmflygaren uppges också ha klämts fast efter olyckan.

– Han ska ha kraschat vid starten och behandlas på plats. Jag vet inte hur det gick till eller hur högt han kom, men något hände vid starten. Jag förutsätter att han kommer att föras till sjukhus, sa Perry Malmberg tidigare.

Enligt Fuxborg larmades också en ambulanshelikopter ut till olycksplatsen.

Personen har efter händelsen förts till sjukhus.

– Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, säger Perry Malmberg vid 14-tiden på tisdagen.

ANNONS