Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/11
ANNONS ▼

Sjöstedts gåva från sonen: Donald Trump

Alla föräldrar har väl någon gång fått en gåva som barnet gjort i slöjden. Jonas Sjöstedts son Tor, 9, kom hem med en... Donald Trump. – Jag blev såklart väldigt glad. Jag tyckte att den var väldigt fin och väldigt lik, berättar Jonas Sjöstedt för GP.

Under lördagsmorgonen lade vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ut en bild på Facebook. Utan bildtext skulle det vara svårt, men inte omöjligt, att lista ut motivet.

Mot en grå tovad bakgrund ser man en man med gult ansikte, en rund putmun och den omtalade Trump-frisyren.

Det var på syslöjden som nioåriga Tor och hans klasskamrater skulle lära sig att tova. 

– Han kom hem, drog upp den och sa; titta vad jag har gjort! Jag blev såklart väldigt glad. Jag tyckte att den var väldigt fin och väldigt lik. Men det verkar som att det bara var Tor som gjorde Donald Trump, säger Jonas Sjöstedt och skrattar.

"Barn förstår mer än vi tror"

Att det blev just USA:s president tycker heller inte Jonas Sjöstedt är så konstigt.

– Precis som alla andra barn så frågar han väldigt mycket om hur världen ser ut, och jag tror att han är både fascinerad och förskräckt av Trump. Barn förstår så väldigt mycket mer än vi tror, säger Jonas Sjöstedt.

Hans egen syn på Donald Trump spelar helt säkert in i sonens val av tovningsmotiv.

– När han frågar så berättar jag ju att jag inte tycker om hans politik och hur den går ut över USA:s fattiga, hans rasism och så. 

Farmor blev gladast

Att få egengjorda presenter från syslöjden hör nog till föräldraskapet. Men gladast blev ändå Tors farmor som bor i Lerum.

– Hon har en väldigt gedigen bakgrund inom slöjd och har alltid släpat med oss barn på olika tillställningar, så hon blev ju jätteglad, säger Jonas Sjöstedt.

Göteborgsaktuell

Trots att han började sin politiska karriär på allvar i Umeå så är Jonas Sjöstedt född i Göteborg och även göteborgsaktuell. Han och Annie Lööf ska diskutera jobb, välfärd och klimatet under en partiledardebatt på Handelshögskolan i Göteborg.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Göteborg och att jag och Annie Lööf får turnera lite ihop, säger Jonas Sjöstedt.

MEST LÄST