Polisens känslosamma inlägg: "Fortsätt sova, flicka lilla"

ANNONS
|

Det var i en trafikolycka för ett par år sedan som den tvååriga flickan och hennes pappadog i en krock med en lastbil. Även storasystern satt i bilen, men överlevde mirakulöst.

I ett inlägg på Lund-polisens Facebooksida skriver nu enpolis, som var vid olycksplatsen,ett känslosamt inlägg om hur flickans liv plötsligt tog slut.

"Flicka lilla. Det ser ut som om du sover.Du ligger fridfullt på rygg på britsen, precis som om ingenting hade hänt. Jag rör mig sakta mot dig, tyst och stilla. Jag vill inte väcka dig, trots att jag vet att du aldrig kommer vakna igen",börjar polisinspektören inlägget som snabbt fått ett hundratals kommentarer.

ANNONS

När olyckan inträffade var han en av de polisinspektörer som kom till platsen och det var vid det här tillfället han som skulle identifiera de inblandade personerna.

- Det var en rejäl trafikolycka när en pappa och en dotter omkom omedelbart och storasysternmirakulöst överlevde olyckan. Jag var på olycksplatsen efteråt och den här gången var det jag som fick identifiera personerna somomkom. Jag fick sätta på en namnbindelpå den här flickanoch just den bilden har fastnat i mitt huvud, när hon ligger där med sitt lockiga ljusa hår och ser ut att sova. Barn som är inblandade, det är det värsta, säger han till GP.

LÄS MER:Gripande inlägg från polis sprids

"Både verkligt och overkligt"

"Det är knäpptyst. Inte ett ljud någonstans. Det enda som hörs är mina egna djupa andetag. Du blev två år. Inte mer. Och du hade ett helt liv framför dig", skriver han vidare i inlägget.

- Det var... Både verkligt och overkligt, det är svårt att förklara hur det var. Alla ärenden av den här kalibern som vi får arbeta med ibland, dödsolyckor eller att underrätta familj om dödsfall - det tar på en. Med tiden lär man sig hantera det på ett bättre sätt, men man vänjer sig aldrig, säger han.

ANNONS

"Fortsätt sova, flicka lilla"

Syftet med att skriva inlägget är, enligt honom själv, att berätta om polisens yrke och upplysa allmänheten om vem människan bakom uniformen är och berätta om erfarenheter de från i arbetet.

Samtidigt betonar han att det är viktigt att tänka på andra i trafiken.

I inlägget skriver han att flickans pappa, en brits bort, ligger och ser ut att sova, precis som flickan.

- Det här hände för flera år sedan menjag har inte skrivit om det förrän nu, det får ta sin tidmed hänsyn till de närstående. Men bilden av henne och just den här händelsen har levt kvar med mig i alla år, det ögonblicket återkommer med jämna mellanrum till mig,säger han och fortsätter:

- Jag ska inte tala för hela polismyndigheten i Sverige, men Facebook är ett sätt att nå ut till människor, det handlar om allt från saklig information till att berätta vad vi har gjort i veckan och berätta enskilda polisers erfarenheter i yttre tjänst. Min främsta anledning till att jag skrev det här inlägget, det är att jag tycker om att skriva om människan bakom uniformen.

"Men du kommer få det bra nu. För du förstår, det finns en plats på andra sidan stjärnorna som heter Nangijala och det är dit små barn som du kommer. Där kan du fortsätta att leva, växa upp precis som alla andra barn. Leka och ha roligt.

ANNONS

Så du behöver inte vara rädd. Fortsätt sova, flicka lilla", avslutar han inlägget.

ANNONS