Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

170714-holmaskott-498427_se.hp_1.jpg
Polisen larmades till Holma torg i Malmö efter att en person skadats i en skottlossning.

Man skjuten i bostadsområde i Malmö

Två skottlossningar inträffade inom loppet av två timmar i Malmö. En man vårdas på sjukhus och har inte kunnat förhöras på grund av skadeläget.

Polisen larmades om den första skottlossningen i stadsdelen Holma i Malmö sent på fredagseftermiddagen. En man i 25-årsåldern skadades, säger polisens pressinformatör Maya Forstenius.

- Vi får in flera samtal om händelsen, det är mitt i ett bostadsområde, så det finns säkert flera vittnen. Det är en man som är körd till sjukhus, säger hon till TT.

Skjutningen inträffade inne i en frisörsalong.

- Jag hörde ett skrik och tittade ut från balkongen. Då låg det en man där, med blod på magen, säger ett vittne till Kvällsposten.

Mannen kördes därifrån till sjukhus i en privatbil.

Polisen spärrade av brottsplatsen och bevakade sjukhuset samtidigt som man letade efter gärningspersonen. Larmet om skottlossningen kom klockan 17.47. Vid 21.30 var avspärrningarna hävda.

- Så vitt jag känner till har man inte kunnat prata med den här mannen eftersom han varit i behov av sjukvård, säger Maya Forstenius.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Man har genomfört en teknisk undersökning på platsen, tagit offrets kläder i beslag och även knackat dörr i området.

Klockan 19.38 larmades polisen om en ny skottlossning i Malmö, denna gång lite mer än tre kilometer bort på Hårds väg, där någon setts skjuta i luften.

- Det ska inte vara riktat mot någon person eller byggnad. Vi har spärrat av den här platsen där det ska ha skjutits, säger Maya Forstenius.

Ingen har gripits för någon av händelserna.

MEST LÄST