Ett föremål har exploderat i en lägenhet i Sandviken. Platsen är avspärrad. Arkivbild.
Ett föremål har exploderat i en lägenhet i Sandviken. Platsen är avspärrad. Arkivbild.

Man gripen för explosion i Sandviken

En explosion har inträffat i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Sandviken. Lägenheten har rökfyllts men ingen är skadad. En man i 35-årsåldern har gripits, misstänkt för allmänfarlig skadegörelse.

ANNONS
|

- Vi får larm vid 19.22 om en explosion i centrala Sandviken. I samtal framgår det att någon slängt in ett föremål i lägenheten. Vi åker till platsen och konstaterar rökutveckling, men ingen brand. Polisen var redan på plats då de hade ett ärende i området, säger Johan Kallin-Stropp, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Fastigheten har evakuerats och polisens nationella bombgrupp kallades till platsen för att säkerställa att det inte finns fler farliga föremål där och undersöka resterna av det som detonerat.

ANNONS

Den familj som befann sig i lägenheten har hörts av polisen.

- Vi börjar få en rätt bra bild av vad som inträffat. Det som framkommit är tillräckligt mycket för att misstänka brott, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen region Mitt.

En man i 35-årsåldern greps senare, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Mannen greps i en bil en bit bort från platsen. Polisen vill ännu inte gå in i detalj på vad som hänt.

- Men det finns inget i nuläget som tyder på att det är ett föremål som har kastats in, säger Daniel Wikdahl.

Det är oklart om mannen har en koppling till de boende i lägenheten. Polisen söker fler gärningsmän.

TT

ANNONS