Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Efva Attling överlevde cancern

Den svenska designern och bröstcanceröverlevaren Efva Attling blir designern till årets rosa band. – Hennes design och starka budskap på bandet fyller kampanjen med kraft, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden i ett pressmeddelande.

Under oktober månad varje år uppmärksammar Cancerfonden bröstcancer genom sin färgstarka rosa kampanj. Då säljs bland annat det välkända Rosa Bandet. Förra året formgavs det av Göteborgs alldeles egna superstjärna, Alicia Vikander.

I år blir designern av bandet ingen mindre än den kända formgivaren Efva Attling, som själv överlevt sjukdomen. Årets band kommer därför ha budskapet "Beat it" (Slå det) som mönster.

– För mig är livet än mer magnifikt nu, på andra sidan min cancer. Jag vill att fler ska få möjlighet att fortsätta uppleva livets storhet. Vi är så många som har överlevt denna sjukdom och jag vet att med mer resurser till cancerforskning så finns det hopp om att vi ska kunna besegra cancer: Beat it!, säger Efva Attling i ett pressmeddelande. 

Intäkterna från försäljningen av banden går till Cancerfondens arbete mot bröstcancer.

– Vi är stolta över att Efva Attling i år designar Cancerfondens rosa band och dessutom delar med sig av sin historia. Hennes design och starka budskap på bandet fyller kampanjen med kraft. Det är bara tillsammans som vi kan besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden i samma pressmeddelande.

Fakta om bröstcancer i Sverige:

  • Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor
  • Cirka 8 000 kvinnor får årligen bröstcancer – drygt 20 kvinnor om dagen
  • Cirka 50 män får årligen bröstcancer
  • I dag överlever mer än 80 procent av dem som får bröstcancer
  • Varje år dör närmare 1 400 kvinnor av bröstcancer
  • Medianåldern vid bröstcancerdiagnos är drygt 60 år

Källa: Cancerfonden

MEST LÄST