En buss blev beskjuten i Arlöv i Malmö. Arkivbild.
En buss blev beskjuten i Arlöv i Malmö. Arkivbild.

Buss besköts under färd – ruta krossad

En buss med passagerare besköts i Arlöv i Malmö på torsdagskvällen. Bakrutan krossades under färd på Dalbyvägen men ingen ska ha skadats. Fynd ska ha hittats på platsen, men vad det rör sig om vill polisen inte kommentera.

ANNONS
|

- Det satt ett fem- till tiotal personer i bussen plus chauffören. Det är ren tur att ingen har skadats, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid Skånepolisen, till TT.

Polisen jobbar utifrån att det rör sig om ett riktigt skjutvapen, alltså inte ett luftvapen. Skjutningen inträffade vid 19-tiden och polisen söker efter en eller flera gärningsmän.

Vid 23-tiden hade ännu ingen frihetsberövats och rubriceringen av brottet var fortfarande inte klarlagt.

ANNONS

- Det är inte säkert att det var bussen som var det primära målet, utan det kan ha varit skottlossning på plats och bussen kan ha kommit ivägen. Vi låser oss inte vid detta.

Polisen har samlat ihop vittnesmål och bussen har beslagits för tekniskundersökning.

- Med tanke på att det funnits folk i bussen med omedelbar livsfara kan det sluta som någon form av mordförsök, säger Fredrik Bratt.

Under kvällen har polisen gjort en del fynd, men vill inte kommentera vad det rör sig om. Ett stort område som innefattar flera kvarter är fortfarande avspärrat.

TT

ANNONS