Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Polisen i Västmanland utreder misstänkt mordbrand på ett boende för pojkar med psykosocial problematik i Hallstahammar. Arkivbild.

Brandattack mot HVB-hem

En brand utbröt i en källarvåning på ett boende för pojkar med psykosocial problematik i Hallstahammar i natt. Detta efter att någon kastat in ett brinnande föremål genom ett källarfönster till fastigheten. Ingen person skadades i branden och de som uppehöll sig i boendet kunde ta sig ut på egen hand.

- När räddningstjänst och polis kom till boendet brann det i en soffgrupp, men den kunde snabbt släckas. De kunde omgående konstatera att det rör sig om någon sorts anlagd brand och därför utreds händelsen som mordbrand, säger Linnéa Hultberg, befäl vid regionledningscentralen på polisen i Västmanland.

Det är det privata vårdbolaget Humana som sköter HVB-hemmet i Hallstahammar. Där är man lättade över att ingen kom till skada i och med den misstänkta mordbranden.

- Vi är väldigt glada att våra rutiner fungerar så pass väl att ingen skadades, säger Patrik Silverudd, pressansvarig på Humana.

Källarvåningen till boendet har kraftiga rökskador och polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Ingen är i nuläget misstänkt för att ha anlagt branden.