Bilist i fel fil – körde in i ambulans

En bilist körde tidigt på torsdagsmorgonen i hög hastighet och i fel fil på riksväg 45 – och det höll på sluta mycket illa. Bilisten körde på en ambulans, men lyckades smita. Polisen söker nu efter en bil med skador längs ena sidan.

ANNONS
|

En lastbilschaufför larmade polisen vid 4-tiden på torsdagsmorgonen. Han färdades norrut på riksväg 45 och vid Röseboskroten fick han göra en kraftig undanmanöver för att inte krocka med en bilist som låg i fel fil.

– Bilisten körde i mycket hög hastighet och var på väg söderut i norrgående fil, säger Per Sillén, stationsbefäl på Trollhättepolisen.

Någon minut senare fick polisen ytterligare ett samtal, denna gång från ambulanspersonal som också var på väg norrut på rv45.

– Tack vare att de också gjorde en kraftig undanmanöver undvek de en frontalkrock.

Backspeglar på ambulansen och på personbilen bröts av och det blev plåt- och lackskador längs ena sidan av ambulansen.

ANNONS

– Ambulanspersonalen klarade sig utan fysiska skador, men de blev chockade.

Tyvärr kunde bilisten försvinna från platsen, men polisen har gjort vissa spårsäkringar, bland annat backspegeln.

– Vi har letat efter bilisten utan spaningsresultat. Vi är mycket intresserade av iakttagelser, antingen om någon varit i närheten när detta hände eller om någon sett en mörk personbil, eventuellt av herrgårdsmodell, som har rejäla skador längs ena sidan och som saknar backspegel, säger Per Sillén.

Hör i så fall av er till polisen på telefonnummer 114 14.

ANNONS