Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

180119-malmoexplosion-600425_se.hp_1.jpg
En krater bildades i asfalten av explosionen utanför polishuset i Rosengård i Malmö.

Anhållna för polishussprängning på fri fot

De två män som suttit anhållna misstänkta för sprängningen mot polisstationen i Rosengård i Malmö i onsdags har släppts på fri fot. Misstankarna är också helt avskrivna.

De båda männen kontrollerades av en polispatrull tidigare på onsdagskvällen i Rosengård och "var inte nöjda med det", säger åklagaren Magnus Pettersson till TT. Tillsammans med vittnen som beskrivit ett signalement som delvis stämde överens med de två männen blev resultatet att de greps.

- De greps utifrån information om vad som hade skett före sprängningen, säger Magnus Pettersson.

Koppling till kriminalitet

Polisen sade på en presskonferens under torsdagen att de båda männen har koppling till kriminalitet i Malmö och är väl kända av polisen sedan tidigare. När de kontrollerades på onsdagen uttalade männen något mot polisen, men åklagaren vill inte beskriva det som ett hot.

- Jag kan inte säga att de uttalat något hot men man har uppträtt på ett sätt som gör att tankarna föll tillbaka på dem efter sprängningen.

- Vi har gått igenom alla de uppgifter som vi har och resultatet är att jag inte bedömer dem som misstänkta längre, säger Magnus Pettersson.

Kan ha fångats på film

Brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse är dock fortfarande kvar och utredningen fortsätter. Nu finns dock ingen misstänkt.

Men händelsen kan ha fångats på film.

- Att det finns övervakningskameror i anslutning till en polisstation är ingen hemlighet. Men vad som finns på övervakningskameror går jag inte in på nu, säger Magnus Pettersson.

Vid explosionen, som inträffade vid 21-tiden på onsdagskvällen, skadades flera bilar och fastigheten fick splitterskador. Där inne satt också poliser men ingen människa kom till skada. Åklagaren säger att det var "ren tur" att ingen kom till skada.

Han vet också att det funnits personer i anslutning till explosionen som man inte kommit i kontakt med.

- De som bara varit området, oavsett om de har några uppgifter, vill vi gärna prata med i alla fall, säger Magnus Pettersson.

MEST LÄST