Ambulans till kungliga begravningen

ANNONS
|

Under torsdagen begravdesfriherren Niclas Silfverschiöld vid Erska kyrka i Alingsås kommun.

Niclas Silfverschiöld var svåger till kung Carl Gustaf och konungen fanns tillsammans med drottning Silvia på plats för att ta farväl av sin nära vän.

Under inledningen av begravningsgudstjänsten drabbades enligt Expressen en av gästerna vid begravningen av ett sjukdomsfall. Enligt tidningen tillkallade kungafamiljens Säpovakter ambulans och personen fördes senare ut från kyrkan.

Under begravningsgudstjänsten närvarade även bland andra ocksåkronprinsessan Victoria och prins Daniel, samtprins Carl Philip och prinsessan Sofia. Kungafamiljen anlände till begravningen efter att ha rest från Oslo där de deltagit i det norska kungaparets firande av sina 80-årsdagar. Med i samma buss som kungafamiljen färdades i till begravningen åkte även den norska prinsessanMärtha Louise.

ANNONS

Läs också:

Enligt Expressen komNiclas Silfverschiölds änka, prinsessan Désirée, med sina barn sist in till gudstjänsten där även de andra svenska prinsesornaMargaretha, Christina och Birgitta fanns på plats för att hedra sin systers make som gick bort i mitten av april.

Senare under dagen är en minnesstund planerad att hållas vidpå Kobergs slott söder om Trollhättan, där familjen Silfverschiöld lever.

Det är oklart vem av gästerna på den kungliga begravningen som behövde vård och hur allvarligt läget är för personen.

ANNONS