Jimmie Åkesson. Arkivbild.
Jimmie Åkesson. Arkivbild.

Åkesson tittarnas val i debatten

ANNONS
|

Jimmie Åkesson (SD) får bäst betyg av tittarna i två av partiledardebattens fyra ämnen, enligt en undersökning som Novus gjort på uppdrag av SVT. 30 procent tyckte att Åkesson gjorde bäst ifrån sig i ämnena migration respektive lag och ordning. Den vanligaste orsaken till att tittarna valde Åkesson var att han "sade sanningen".

Även Moderaternas ledare Ulf Kristersson hade en bra debattkväll. Han hamnade i topp i debatten om jobb och välfärd och tvåa i ämnena migration och miljö och klimat. Som sämst hamnade han fyra, i debatten om migration. De som tyckte att Kristersson var bäst motiverade det oftast med att han "hade bäst argument".

ANNONS

Den sista debatten i SVT:s Agenda i går kväll, om miljö och klimat, vanns av Isabella Lövin, enligt undersökningen, vilket tittarna motiverade med att hon var "kunnigast".

1784 personer deltog i undersökningen. De var slumpmässigt utvalda utifrån att de sagt att de tänkte se debatten och Novus har säkerställt att de var jämt fördelade på kön, ålder. geografi och partisympatier.

TT

ANNONS