Lindarw siktar mot finalen

Christer Lindarw har hållit sig undan mandelkubben så långt han kunnat den senaste tiden.… – Det gäller ju att komma i Melloklänningen, säger han och skrattar.

ANNONS
|

Han gillar mandelkubb och det vet personalen på Rondo där vi ses en dryg vecka före Melodifestivalen i Norrköping. Så han tar en. Fast klänningen lär nog inte bli något problem – Christer Lindarw är ett proffs ut i fingerspetsarna, som stått stabilt på scen i 40 år och lyckats både roa, oroa och skapa en egen nisch med sina humor- och glamourfyllda dragqueenshower. Klart att han kommer i sin klänning om han måste.

Egentligen hade han inte tänkt vara med i Melodifestivalen igen. Det har gått tolv år sedan La Dolce Vita, en melodi som fortfarande lätt går att plocka fram ur minnet, så mycket schlager var den.

ANNONS

– Melodifestivalen är ett jävla spektakel. Men vi ska göra ett så bra nummer som möjligt, säger han.

Hade det inte varit för framgångsrike låtskrivaren Fredrik Kempe skulle inte Christer Lindarw ens ha tänkt tanken på Melodifestivalen igen.

– Jag gjorde kläderna till Jonas Gardells show och då gjorde Kempe musiken. Han sa att han gärna skulle skriva en låt till mig för Melodifestivalen. Men jag sade bara "Gud vad jobbigt, nej!". Och han bara skrattade.

Christer Lindarw tyckte att han hade tillräckligt att göra 2016, After Darks jubileumsår skulle ju firas med både ny show och med en bok om hans liv.

– Så plötsligt hörde Fredrik Kempe av sig igen. Han hade skrivit en låt och vi provade att spela in den. Men den var inte hundra, så vi kom överens om att lägga ner, att han skulle skriva något till showen i stället. Men då ringde Christer Björkman, han ville absolut ha med mig i Melodifestivalen. Och så kom den här låten, Kom ut som en stjärna, och den var så bra. Och det råkade vara samma killar som skrivit La Dolce Vita.

Det är också samma gäng som skrev Anna Books uppmärksammade och diskade bidrag.

– Ja, så är det! Jag googlade runt när det där drog igång, men vår låt har inte varit ute internationellt, så det ska inte vara någon fara.

ANNONS

I kväll står följaktligen Christer Lindarw som frontman för After Dark på scen i nysydd klänning, med ett nummer värdigt en 40-årsjubilar.

Vad siktar ni på?

– Ja, alla vill ju gå till final förstås. Det är antingen det eller att bli diskad, bättre uppmärksamhet kan man inte få.

Och om ni vinner alltihop?

– ....(kort paus, stort leende). Ja, det vore ju helt hysteriskt förstås. Hur skulle man ha tid med det?! Men det tror jag inte att vi gör.

Född: 1953

Bosatt: Lidingö

Uppväxt: Eskilstuna

I kväll tävlar han i spetsen för After Dark med låt nummer 4 Kom ut som en stjärna.

Låten är skriven av Melodifestivalveteranerna Calle Kindbom, Kent Sippan Olsson, Lina Eriksson, Larry Forsberg, Lennart Wastesson och Sven-Inge Sjöberg

Tidigare i Melodifestivalen: 2004: La Dolce Vita (tredje plats finalen), 2007: (Åh) När ni tar saken i egna händer (femte plats i deltävlingen).

ANNONS