Laholms ungdomar kan ta del av aktiv sommar

Under tio veckor i sommar kan Laholms barn och ungdomar som är mellan 10 och 20 år delta i en mängd aktiviteter tillsammans med ledare från Laholms kommun. På måndagen var det dags för klättring i Knäred.

ANNONS
|

Genom Laholms kommuns arrangemang Ung sommar kan den som vill följa med på allt från sport och bio till matlagning och musikspelande.

– Vi har haft olika grejer under hela sommaren. Det har varit allt från boxning till utomhusbio. Den här veckan blir det även bland annat fotbollsgolf och äventyrsgolf, berättar projektledare Emma Sigbo på plats vid Friluftsfrämjandet i Knäreds klättervägg.

Hon förklarar att vissa av aktiviteterna har lockat fler barn och ungdomar än andra.

– Det är blandat. Klätterväggen verkar vara populär. Vissa är med på allt och andra bara på någon specifik aktivitet, säger hon och förklarar att de aktiviteter som är populära kan ge en indikation på vad ungdomarna tycker fattas på orten:

ANNONS

– Boxning saknar vi till exempel i Laholm. När vi hade det kom en förening ned från Halmstad. Då började det pratas om att detta kanske man skulle kunna starta upp i Laholm. Man märker vad ungdomarna vill ha.

Förhoppningen är att även nästa sommar anordna samma arrangemang.

– Vi började förra året och strävar efter att fortsätta med det. Det här är nytt och det kanske inte är alla som har hört talas om det. Informationen kanske inte har nått ut till alla och det kan vi förbättra inför nästa år, förklarar Emma Sigbo.

Två som tagit del av många av aktiviteterna är Bilan Ahmed och Alfares Ahmad. Under måndagen provade de klätterväggen.

– Det här är lätt. Jag trodde att det skulle vara högre, säger Alfares Ahmad och berättar om vad som varit roligast de senaste veckorna:

– Matlagning, paddle och parkour var roligt. I morgon ska vi ha go-cart också, säger han entusiastiskt.

ANNONS