Yngling döms för fyra brott

En 19-åring, bosatt i Båstad, som bland annat misstänks för att ha varit delaktig i ett yxrån mot ett hotell i Falkenberg döms nu för fyra andra brott.

ANNONS
|

Vid ett tillfälle fick polisen syn på 19-åringen när han höll en hög hastighet på motorvägen. Polisen låg efter i 200 kilometer i timmen och bilen fortsatte att köra ifrån dem. 19-åringen gjorde bland annat omkörningar i väggrenen när omkörningsfilen var blockerad.

19-åringen stannade enbart efter att polisen samordnade en insats. Men 19-åringen har haft en annan bild av saken och hävdat att han bara höll mellan 180–190 km/tim. För tilltaget döms han för vårdslöshet i trafik och även för olovlig körning samt grov olovlig körning vid andra tillfällen.

Ynglingen var även åtalad för stöld då ett par stulna däck på speciella fälgar snabbt dök upp på hans bil. Stölden gjordes i mitten på mars förra året vid en bilverkstad i Vallberga. Ägaren till fälgarna gjorde en efterlysning på fälgarna på sociala medier och fick snabbt tips om 19-åringen och såg dem sedan monterade på 19-åringens bil.

ANNONS

Rätten gick på åklagarens linje om att det gått väldigt kort tid innan fälgarna monterats på 19-årings bil och dömer honom därför för stöld.

19-åringen får skyddstillsyn med samhällstjänst på 40 timmar med hänvisning till hans låga ålder.

Men 19-åringen är fortsatt misstänkt för ett grövre brott. Där han och tre andra män misstänks varit delaktiga i ett yxrån i Falkenberg.

ANNONS