Voltigeklubben har fått en miljon till gränslös musikal

Glädjen är stor i Caprifolens voltigeklubb. Föreningen har fått drygt en miljon kronor ur Allmänna arvsfonden för en musikal. ”Det är helt fantastiskt”, säger Minna Slottheden, ledare i Caprifolen.

ANNONS
|

När Minna Slottheden lade fram idén för klubbstyrelsen om en musikal för alla oavsett språk, funktionsvariationer och hästvana fick hon tummen upp. Hon fick uppdraget att ansöka om medel till projektet "Hästar talar alla språk".

En dag kom ett trevligt telefonsamtal från Arvsfondsdelegationen.

– Jag blev helt chockad. I efterhand förstår jag varför de hade återkommit hela tiden med frågor. De var intresserade och ville kontrollera att vi var säkra på hur det skulle fungera, att vi hade tillräckligt med resurser och kontakter med samarbetspartner, säger Minna Slottheden.

Caprifolen som satt upp musikaler tidigare ger sig i kast med ett nyskapande projekt.

ANNONS

– Vi blir cirka 70 personer med tyngdpunkten på barn och ungdomar som sätter upp en föreställning. Vi kan efter utvärdering bli beviljade ytterligare medel för 2019 då vi ger musikalen på Helsingborg Arena.

Samarbetspartner är Ifall - Integration för alla i Örkelljunga, FUB i Halland och Skåne samt Autism- och Aspbergerförbundet i Stockholm.

– Vi vill med dem utveckla ett verktyg så att alla kan delta på samma villkor. Musikalen särskiljer inte människor utan tvärtom ska vi lära av varandra. Caprifolen har erfarenhet av samspelet mellan hästar och människor, det vi vinner är att få del av den utbildning och forskning som bedrivs hos våra samarbetspartner.

Minna Slottheden har skrivit manus till musikaler tidigare och har ett finger med även denna gång.

– Men nu får alla som vill vara med och skriva manus, musiktexter och tonsätta.

Projektet kommer att ha anställda med Minna Slottheden som koordinator.

– Jag brinner för detta, att alla ska kunna medverka i musikalen utifrån sin egen förmåga, säger hon.

ANNONS