Vindsvåning vållade debatt

Att inreda vindsutrymmen på stadshuset och därmed skapa 30 nya arbetsplatser vållade en debatt på kommunfullmäktige. Kritiska röster ansåg att fler bara kommer anställas.

ANNONS
|

Brist på kontorsutrymmen och sammanträdesrum i stadshuset har gjort att kommunen tittat på att inreda vinden och skapa 30 nya arbetsplatser. Förslaget togs upp i kommunfullmäktige men möttes inte enbart av ledamöternas gillande.

– Brist på kontorslokaler är en begränsande effekt av antalet tjänstemän. Vi kommer att behöva spara framöver, eller effektivisera som det heter, då kommer vi inte behöva den här ytan, sade Per Asklund (SPI) och yrkade avslag.

Han fick medhåll av Bertil Johansson (LP).

– Det behövs dessutom en analys på vad som ska göras med polishuset, man borde dra en grävskopa rakt igenom den anskrämliga byggnaden, sade Bertil Johansson.

ANNONS

– Att bygga på en vind är alltid kostsamt, jag tycker att det behövs en återremiss för att visa hur mycket vi kan tjäna på att avsluta externa kontor som hyrs och flytta in dessa i huset, sade Karl-Fredrik Klinker, Medborgerlig samling.

Elisabet Babic (M), kommunråd, uppgav att en förstudie om vad som ska hända med gamla polishuset är på gång.

– Det här handlar inte om att avsluta externa kontorsplatser utan att ge de som redan jobbar i stadshuset en dräglig arbetsmiljö och en plats att sitta på. Redan nu jobbar folk utan ljusinsläpp, medarbetare sitter trångt och med en undermålig ventilation, sade Elisabet Babic.

Fullmäktige beslutade att genomföra ombyggnaden.

ANNONS