Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Rutor krossades vid samtliga fyra bilinbrott runt om i Laholms kommun. Bild: Malin Arnesson/arkiv
Rutor krossades vid samtliga fyra bilinbrott runt om i Laholms kommun. Bild: Malin Arnesson/arkiv

Våg av snabba bilinbrott i Laholm

Krossad bilruta, stulen handväska, tjuven borta på ett ögonblick. Fyra snarlika bilinbrott inträffade runt om i Laholms kommun i helgen.

Gemensam nämnare för dem alla är att tjuven, eller tjuvarna, har lurpassat på offentliga parkeringsplatser och slagit till under den korta stund som ägarna lämnat sina bilar.

Det började redan i fredags, enligt anmälningarna som kommit in till polisen.

  • En kvinna i 70-årsåldern besökte kyrkogården klockan 13. Under den kvart hon lämnade bilen stal någon hennes handväska. Den innehöll mobiltelefon och plånbok med 500 kronor i kontanter.
  • Klockan 17 samma dag inträffade ett likadant bilinbrott på Sjöfågelvägen i Mellbystrand. En mamma hämtade sin dotter vid förskolan. Tillbaka efter 15 minuter var en ruta krossad och hennes väska med jobbdatorn borta.
  • I lördags, klockan 15, hände det igen, vid kyrkogården i Laholm. Bilen stod bara parkerad i tio minuter, men det räckte för att en handväska med mediciner skulle försvinna. Den tillhörde en kvinna i 80-årsåldern som besökte kyrkogården med sitt barn.
  • Mellan klockan 15 och 17 drabbades en bil vid ridhuset i Ahla. Det låg glasskross i hela bilen, men fordonet var larmat och enligt anmälan tycks ingenting saknas.

– Det är jättesvårt att säga om det är samma som ligger bakom, men det finns sådana som är specialiserade på det här, säger Björn Astell vid Laholmspolisen.

Rådet från polisen är som alltid att inte lämna värdesaker i bilen.

– Det vet folk om, men just vid kyrkogårdar där man ofta lämnar bilen en kort stund är det lätt att väskan får ligga kvar i bilen, säger Björn Astell.

Handväskan från bilinbrottet vid kyrkogården i Våxtorp har senare hittats slängd i en soptunna vid macken i Edenberga. Plånboken fanns kvar, men var tömd på pengar.

MEST LÄST