Utomhusbio räknar med uppehåll och publikrekord

Fem frågor till Emma Sigbo, projektledare för Ung sommar på Laholms kommun, som håller i trådarna för utomhusbion med Dirty Dancing på Sparbanksvallen i Laholm på fredag kväll.

ANNONS
|

Har du koll på hur vädret ska bli?

– Det ska bli uppehåll enligt prognoserna. Det ska regna lite på eftermiddagen men sedan framåt kvällen klarnar det upp. Det är jättetacksamt.

Vad behövs mer för en lyckad utomhusbiokväll?

– Vi behöver mycket folk, för att få den här riktiga stämningen som blir när många kommer och tittar tillsammans. Vi har hyrt in ett bolag som sätter upp allting och den stora skärmen. Det ska helst inte blåsa för mycket. Sedan ska vi försöka ordna försäljning av popcorn och dricka.

När börjar filmen?

–Vi drar igång klockan 22, så att mörkret hinner falla lite. Annars ser man inget på duken.

ANNONS

Dirty Dancing från 1987 är en riktig klassiker. Hur föll valet på den?

– Det var Sofia Larsson, som är ungdomssamordnare i Laholm, som lite snyggt fick in ungdomarna på att det var den vi ville se i år. Det går i musikaltemat. Nästa år blir det kanske Flashdance.

På premiären i fjol visades Mamma mia!. Hur många kom då?

– 400 personer och då var det ändå lite regn, har jag hört. Vi satsar på ännu bättre i år. Nu är det fler som känner till det och det ska bli bättre väder. Det är helt gratis och till för alla i Laholm. Vem som helst får komma och man får jättegärna ta med sig solstolar och picknickkorg,säger Emma Sigbo.

ANNONS