Satsar. Therese Jönsson, Stefan Wendt, Evert Månsson, Mats Johansson och Benny Carlsson ingår i Skottorps IF:s styrelse och har en förhoppning att få pengar från kommunen för att fräscha upp inför jubileumsåret.
Satsar. Therese Jönsson, Stefan Wendt, Evert Månsson, Mats Johansson och Benny Carlsson ingår i Skottorps IF:s styrelse och har en förhoppning att få pengar från kommunen för att fräscha upp inför jubileumsåret.

Upprustning behövs inför 100-årsjubileum

99-åringen, Skottorps IF, har stora behov av att renovera upp anläggningen och hoppas kunna ha det gjort till jubileumsåret, nästa år. I en ansökan till kommunen ber de om drygt en kvarts miljon kronor till projektet.

ANNONS
|

Redan förra året gjorde Skottorps IF en framstötning hos kommunen och hade en bidragsansökan inne i kultur– och utvecklingsnämndens (kun) fördelning i kategorin ”övrigt bidrag”. Då fick de inget av pengarna som delades ut.

–Här är det inte gjort mycket på de senaste 35 åren. Inför vår sammanställning nu gjorde vi en ordentlig inventering och hela fastigheten behöver rustas upp, säger Stefan Wendt, ordförande i föreningen.

Det är flera saker som felar på anläggningen. I klubbhuset, en gammal banvaktarstuga som är kulturskyddad, är det flera fönster som är dåliga och behöver bytas.

ANNONS

–Eftersom det är en kulturminnesskyddad byggnad får fönsterna göras i samma stil, men det är inte billigt. Samtidigt är vi i behov av nya belysningsstolpar på planen, på hösten är det en otillräcklig belysning och en stolpe står helt snett, säger Mats Johansson, sportchef.

Även om föreningen gjort ommålning och hållit efter bäst de kan står de med flera saker som måste åtgärdas inom snar framtid.

–Anläggningen används mycket. Allt här kretsar kring fortbollen. Duschrummen är en sådan sak som vi måste göra om, de är inte speciellt roliga som de är i dag, säger Stefan Wendt.

–Vi befinner oss i ett område i kommunen som expanderar enormt och vi har en av de största föreningarna. Med en stor inflyttning hoppas vi kunna fånga upp ännu fler unga, säger Evert Månsson, vice ordförande.

Kommunen har besökt anläggningen och medger att det finns stora investeringsbehov.

–Vi känner till problemen med anläggningen. Förra året hade vi drygt 300 000 kronor i ”övrigt bidrag” men det är oftast inte några stora summor som delas ut till en förening, säger Christer Johansson, chef på kommunens fritidsenhet.

Christer Johansson har underrättat beredningen i kun så får de se om pengarna kan hittas i alla fall.

ANNONS

–Skottorps IF har en stor ansökan och även BTK Serve har kommit med en stor ansökan och de pengarna har vi inte inom anslaget. Jag har flaggat det för politikerna så får vi se hur de vill göra. Vill nämnden ta det vidare finns alternativen att lägga in det i budgeten eller om man vill gå direkt till fullmäktige, säger Christer Johansson.

ANNONS