Konkursutförsäljning. Roboten Kuka ingår i maskinparken och betingar enligt en värdering 20 000 kronor.
Konkursutförsäljning. Roboten Kuka ingår i maskinparken och betingar enligt en värdering 20 000 kronor.

Tre spekulanter tittar på KWA

Det saknas inte spekulanter till KWA, enligt konkursförvaltaren. Bland annat har ett utländskt logistikföretag visat intresse för att etablera lager i Knäred.

ANNONS
|

Det har gått två veckor sedan möbeltillverkaren KWA i Knäred försattes i konkurs. Redan dagen efter hade konkursförvaltaren en spekulant i mejlboxen.

Men något formellt anbud har inte kommit in.

–Vi har en intressant vecka nu framför oss. Jag har tre visningar inplanerade. Jag har åtminstone en mycket seriös spekulant som jag absolut tror kommer att lämna anbud, säger konkursförvaltaren Ingmar Grönvall.

Några spekulanter är företag inom samma bransch som har avsikt att ta över verksamheten, uppger han.

Men även ett utländskt speditionsföretag har visat intresse för lagerlokaler.

– De är intresserad av att etablera ett logistiklager på västkusten. Avståndet till E 6 från Knäred är hanterbart. Att få in en sådan verksamhet tror jag hade varit bra för Knäred, säger Ingmar Grönvall.

ANNONS

I konkursutförsäljningen ingår fyra fastigheter på uppdelade på KWA 1 och KWA 2. Konkursfövaltaren tar det inte för osannolikt att fastighetsbeståndet kan delas upp på olika ägare.

Anbudstiden går ut dagen före midsommar.

Produktionen är i drift åtminstone fram till dess.

– Än så länge finns ordrar att jobba med. Efter att anbudstiden är utgången får jag göra en avstämning om var vi står, säger Ingmar Grönvall.

ANNONS