Fler kontor. I de två södra flyglarna av stadshuset på Humlegången ska vindarna inredas med kontorsplatser och takkupor. Klart i maj nästa år.
Fler kontor. I de två södra flyglarna av stadshuset på Humlegången ska vindarna inredas med kontorsplatser och takkupor. Klart i maj nästa år.

Trångt stadshus ska bli med vindsvåning

Det saknas kontor till tjänstemän på kommunen. Nu ska vinden inredas på stadshuset i Laholm. Cirka 30 nya kontorsplatser ska stå klara om ett år.

ANNONS
|

–Vi är trångbodda, konstaterar kommunrådet Elisabet Babic (M).

I stadshuset har det under en längre tid rått brist på kontorsutrymmen och sammanträdesrum. I takt med att antalet anställda har ökat och arbetsmiljön blivit sämre.

–Vi har de som sitter i gemensamma rum och i rum utan ljusinsläpp. Ventilationen är inte lämpad för så många på samlad plats. Vi använder många kontor till mötesrum just nu och därför behöver vi ha mer utrymme, säger Babic.

Andra problem är enheter som splittrats på flera våningsplan. Brist på fasta arbetsplatser gör att en del personal får flytta runt mellan kontor som råkar vara lediga för tillfället på grund av sjukdom eller tjänsteresor.

ANNONS

Kommunstyrelsen har beslutat att två av vindarna ska byggas om. Enligt en förstudie från Kommunfastigheter ger det plats till totalt 31 arbetsplatser i tre kontorslandskap, ett antal tysta rum för telefonsamtal, toaletter och ett konferensrum.

Ljusinsläpp skapas genom takkupor med fönster på båda sidorna.

En av vindarna är i dag råvind och den andra är isolerad, men båda saknar vatten och avlopp, el och värme med mera. Tolv miljoner kronor beräknas bygget kosta. Hyran ökar med 635 000 kronor per år till totalt 4,9 miljoner.

Det finns också tankar på att bygga ett nytt socialkontoret där det gamla polishuset ligger i dag.

–  Vindarna ersätter inte polishuset. Vi behöver de ytorna också. Vi hyr ganska mycket ytor ute av externa aktörer och vi har verksamhet som behöver sitta tillsammans, säger Elisabet Babic.

ANNONS