Flytedass. De nya toaletterna har byggts av cellplast. ”De flyter. Det gör det lättare att flytta ut dem till öarna”, säger Nisse Åkesson.
Flytedass. De nya toaletterna har byggts av cellplast. ”De flyter. Det gör det lättare att flytta ut dem till öarna”, säger Nisse Åkesson.

Toaletter rustas upp i Härliga Hjörnered

Toaletterna är den svaga punkten när besökare ger betyg på Härliga Hjörnered. I år har flera nya utedass byggts.

ANNONS
|

Friluftsfrämjandets besöksverksamhet Härliga Hjörnered går nu in på sin sextonde sommar. Efter förra årets säsong genomfördes, med hjälp av hotell- och turismelever på Osbecksgymnasiet, en enkätundersökning bland besökare.

245 av förra årets kanothyrare fick enkäten. 95 svar kom in, men eftersom varje kanothyrare i genomsnitt har fem personer med sig bedöms svaren representera ungefär 500 personer.

I stort är besökarna nöjda – för att inte säga mycket nöjda – med sina besök och övervägande delen svarar att de tänker komma tillbaka i år.

–Det motsvarar ganska bra de reaktioner vi får från de besökare vi träffar, säger Nisse Åkesson, verksamhetsansvarig.

ANNONS

Toaletterna är ändå den del av enkäten där besökarna ger sämst betyg. Mindre än en tredjedel tyckte att toaletterna var bra under sitt besök i fjol.

Nisse Åkesson är medveten om kritiken. Det har varit problem med vandalisering.

–I en del fall är det i och för sig träd som fallit över dem. Men det finns också folk som tyckt att det är roligt att välta eller sätta yxan i toaletterna, säger han.

Efter fjolårets rekord på kanotuthyrningen har det kunnat läggas lite pengar på en del nya toaletter i år.

När det gäller sophanteringen tycker däremot drygt 60 procent att det sköts bra eller mycket bra.

Servicen i området sköts under sommaren av två ideellt verksamhetsansvariga från Friluftsfrämjandet samt sex feriejobbande ungdomar som kommunen avlönar.

ANNONS