Bild: Anders Wiklund, TT, arkiv
Bild: Anders Wiklund, TT, arkiv

Tjuvar väckte 97-årig dam i sovrummet

En 97-årig kvinna i Laholm vaknade mitt i natten av att lampan i hennes sovrum tändes. I rummet stod två inbrottstjuvar och tittade på henne.

ANNONS
|

Händelsen under natten till i onsdags är ett av tre inbrott i centrala Laholm som anmälts till polisen det senaste dygnet.

Den äldre kvinnan bor i en villa i kvarteret Gamleby. Klockan kvart över tre på natten väcktes hon av lampan som tändes. Hon uppfattade att två personer stod och tittade på henne i sovrummet.

In genom olåst källardörr

De försvann snabbt från platsen.

Enligt polisen hade inbrottstjuvarna tagit sig in genom en olåst källardörr. I källaren ska de ha letat efter alkohol, och därifrån tagit sig vidare upp i bostaden. I sovrummet saknades smycken och kontanter.

Även inbrott dagtid

ANNONS

På samma gata inträffade under onsdagen även ett inbrott i en lägenhet. Det ägde rum på dagtid när lägenhetsinnehavaren inte vara hemma.

Någon gång mellan klockan sju och halv fem hade en ruta krossat och fönstret haspats av. Den vägen hade tjuven tagit sig in och stulit smycken. Det saknades halsband och örhänge i silver.

Smycken stals i alla tre

Samma dag drabbades också en villa på Konvaljevägen i Laholm av inbrott. Brottstiden var klockan halv nio till två på eftermiddagen.

Även där krossades en ruta och smycken stals.

”Samma kan ligga bakom”

Polisen utesluter inte ett samband, men har inga misstänkta i nuläget.

–Två inbrott på samma gata, även om det är olika tider, ger anledning att tro att samma kan ligga bakom, men vi har inget som pekar åt det ena eller andra hållet, säger Björn Astell vid Laholmspolisen.

ANNONS