Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Tjuvar stal låtsascigaretter på museum

Vardagsmuseet i Ålstorp och flera andra platser i trakten drabbades av inbrott i helgen. Men Margit och Jan Ove Nilsson som driver museet kan bara skratta åt tjuvarna.

– Det är så fåniga grejor de har tagit att man blir rent rädd. De kunde rensat hyllorna totalt, men de har inte fördärvat någonting, säger Margit Nilsson och fortsätter:

– Polisen tyckte att de var väldigt klantiga.

Fem värdelösa fioler, fyra gamla odugliga mobiltelefoner, några fickur och klockor, ett halvt dussin fyracentiliters spritflaskor med mera ... Margit Nilsson är inte särskilt imponerad över tjuvarnas urval.

– Jag skrattar, för de har tagit tomma cigarettpaket som jag har fyllt ut med divinycell för att de ska se användbara ut. De blir lite besvikna när de ska röka, säger Margit Nilsson.

Tjuvarna passade också på att tömma frysen, som står i en av museibyggnaderna, på glass, grillkorv och fryspizza.

– Man är väldigt tacksam att de inte har sabbat någonting. De har tagit väldigt lite och lämnat kofoten kvar. Den har jag låst in, ifall polisen vill hämta den, säger Margit Nilsson, vars museum fram tills nu varit förskonat från stölder.

Inbrottet i vardagsmuseet upptäcktes på söndagsmorgonen och hade hänt någon gång efter klockan 22 kvällen före.

Samma natt inträffade flera inbrott runt omkring i Ålstorp. Från en maskinhall stals verktyg för 30 000 kronor. På en granngård tömdes en husvagn på köksknivar och smärtstillande läkemedel. Vid ett bostadshus stals en necessär från en olåst personbil.

– Det är inte omöjligt att tänka sig att det är samma gärningsmän som har åkt omkring där, säger Björn Astell vid Laholmspolisen.

Tidigare i sommar har tjuvar härjat på landsbygden i bland annat Ysby, Bondåkra och Ösarp.

I söndags greps tre personer på bar gärning på en byggarbetsplats i Allarp. Om det finns något samband till dem är för tidigt att säga.

MEST LÄST