Tjuv hade över 100 smycken

Mannen som anhölls i måndags misstänkt för en rad bostadsinbrott var framförallt ute efter smycken.

ANNONS
|

Det framgår av det stöldgods som hittades i hans hem i samband med husrannsakan. Stöldgodset förvaras hos polisen och däribland finns över 100 smycken.

– Det har varit otroligt mycket administrativt kring stöldgodset och väldigt mycket av det är smycken, säger Jenny Jerrhage, utredningschef vid Laholmspolisen.

Utöver smyckena handlar det också om kontanter, askar och annat.

Mannen satt under onsdagen i många timmars polisförhör. Under det korta förhör som hölls direkt efter gripandet gjorde han inga medgivanden.

– Vi vet i nuläget inte om han står bakom alla de inbrott som har begåtts den senaste tiden. Vi har ingen annan misstänkt och som vi ser det så här långt har han agerat ensam.

ANNONS

Polisen väntar nu på att de tekniska undersökningarna ska bli analyserade och klara. Det gäller spår som en gärningsman har lämnat efter sig såsom fingeravtryck och dna.

– Vi har en hel del teknisk bevisning och väldigt många protokoll från brottsplatsundersökningarna eftersom inbrotten är så färska, säger Jenny Jerrhage.

Tiden rinner iväg och Jenny Jerrhage räknar med att det tar åtminstone ett par veckor innan all bevisning är klar. Det innebär att åklagaren i ärendet, Maria Sandstedt, med största sannolikhet gör en häktningsframställan inom kort.

– Det skulle förvåna mig mycket om han inte blir häktad, säger Jenny Jerrhage.

ANNONS