Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Missing people samlades vid Ysby bygdegård på eftermiddagen för att delta i en akut skallgång för att lokalisera den försvunna kvinnan. Monika Hirseland är operativ chef på den frivilliga organisationen. Bild: Jonatan Gernes
Missing people samlades vid Ysby bygdegård på eftermiddagen för att delta i en akut skallgång för att lokalisera den försvunna kvinnan. Monika Hirseland är operativ chef på den frivilliga organisationen. Bild: Jonatan Gernes

Stort sökpådrag efter försvunnen kvinna

Över 100 personer från polisen, räddningstjänsten, hemvärnet och Missing people deltar i sökandet vid Hjörneredssjöarna efter en kvinna i 70-årsåldern som försvann natten till i söndags.

Polishelikopter, räddningstjänstens båt och sex stycken hundekipage ingår också i sökpådraget.

60 hemvärnsmän går skallgång i skogarna och på begäran från kvinnans anhöriga anslöt sig ett trettiotal frivilliga från organisationen Missing people efter lunchtid på måndagen.

Polisen leder sökandet och har upprättat en ledningsplats på brandstationen i Knäred.

– Vi har gått upp i räddningstjänst i en sökoperation för att finna en kvinna som är född 1945, säger polisens räddningsledare Morten Gunneng.

Kvinnan försvann någon gång på natten mellan lördag och söndag, mellan klockan 22.30 och 08.00. Utgångspunkten för sökandet är den plats vid Hjörneredssjöarna där hennes bil har återfunnits parkerad.

– Vi har använt båt och helikopter. Helikoptern har varit uppe i dag och i går, men har varit tvungen att avbryta båda gångerna på grund av dåligt väder. Vi söker också med polisiära hundresurser, säger Morten Gunneng.

Sökandet kommer att fortsätta ”så länge det är meningsfullt”, uppger räddningsledaren.

– Räddningsinsatsen pågår så länge jag bedömer att vi har en möjlighet att finna henne vid liv eller tills vi har sökt av med så pass hög sannolikhet att vi bedömer att hon inte ens finns i området. Där är vi inte vare sig på den ena eller andra punkten, säger Morten Gunneng.

Sökandet pågår till mörkrets inbrott. Därefter blir det för svårt och farligt.

– Om vi inte når framgång i dag kommer vi att gå ut med full styrka i morgon klockan åtta, så fort det ljusnar, säger Morten Gunneng.

Missing peoples frivilliginsats utgår med Ysby bygdegård som bas.

– Vi har blivit inkallade av anhöriga. Polisen styr oss och säger var vi ska vara. Vi fortsätter i morgon om det behövs, säger Monika Hirseland, operativ chef vid Missing people Halland.

MEST LÄST