Polisen satte igång en rejäl jakt efter en biltjuv. Bilden är en genrebild och bilen är inte den som har blivit stulen. Bild: TT, arkiv
Polisen satte igång en rejäl jakt efter en biltjuv. Bilden är en genrebild och bilen är inte den som har blivit stulen. Bild: TT, arkiv

Stort polispådrag efter stulen lyxbil

En stulen lyxbil vållade stort pådrag med polishundar och helikopter i Våxtorpstrakten natten till lördagen.

ANNONS
|

Föraren kom undan och på lördagsförmiddagen avblåstes spaningarna.

Anledningen till den massiva spaningen efter biltjuven var att bilen är en lyxvariant av märket Lexus värderad till 400 000 kronor.

– Föraren är inte misstänkt för andra brott, men han är inte vilken biltjuv som helst. Vanliga biltjuvar stjäl inte så luxuösa fordon. Vår misstanke är att bilen skulle ha tagits utomlands, säger Torsten Persson, inre befäl i Nordvästra Skånes polisområde.

Bilen som var anmäld stulen i Båstad uppmärksammades i en poliskontroll som hade upprättats strax utanför Våxtorp på fredagskvällen. Föraren stannade inte på polisens stopptecken och en polisbil tog upp jakten.

ANNONS

Den bar iväg ut på landsbygden och i en vägkorsning i Krogshult såg polispatrullen att bilen hade kört av vägen och blivit stående ute på en åker. Föraren hade hunnit lämna bilen och försvinna ut i ett skogsområde.

Ett rejält spaningspådrag sattes igång med polisbilar och flera hundpatruller som avlöste varandra under natten. Under morgontimmarna sattes även en helikopter in i tron att tjuven fortfarande befann sig i området. Men helikoptern fick avbryta uppdraget på grund av för tät dimma.

När bilen stals låg bilnycklarna hemma hos ägaren. Den hade startats med någon form av utrustning.

– Eller så var det något fel på bilen. Vi har tagit in den för teknisk undersökning, säger Torsten Persson.

ANNONS