Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/8
ANNONS ▼

Stökig natt med stort bråk och få poliser

Natten till onsdagen var stökig på flera håll i Laholms kommun. Ett stort slagsmål med runt 30 personer i stadsparken och ett rån skedde med flera gärningspersoner i Veinge samtidigt som det har smällt på flera platser.

Polisen blev kontaktad från flera platser om höga smällar och knallar i flera samhällen under kvällen och natten mot onsdagen. 

Vid halv tolv hörde Robert Andersson som bor vid stadsparken i Laholm två höga smällar.
– Det lät som bomber, jag satte mig upp och tittade i fönstret och såg då 25-30 personer som sprang i parken och var utrustade med påkar eller järnrör, säger han till HP på platsen. 

Flera växtstöd till träd på Tivolivägen hade dragits upp ur marken och använts till vapen i bataljen som verkar ha varit centrerad till den nybyggda scenen. Kvar i gräset och på marken låg flera tillhyggen som slagskämparna kastat efter sig när de sprang från platsen.

– När polisen kom flydde alla, några mot Tivolivägen och vissa på moped upp mot Skotten, säger Robert Andersson, som driver Cecilias konditori och var på plats för att leta efter sina metallrör till parasollerna på uteserveringen som stulits under natten.

– När vi kom till platsen sprang alla. Vi fick fatt på en ung kille, men vi tror inte att han har haft med saken att göra utan bara råkat vara i närheten, säger Jenny Jerrhage Lundqvist, utredningschef på polisen i Laholm.

– Det är nog två olika konstellationer som mötts, men vi har inga signalement och drar inga slutsatser än, säger hon.

Natten har varit stökig för poliserna i tjänst som fått söka på flera orter efter olika gärningspersoner.

– Det har varit flertalet händelser under kvällen och natten och vi har varit på flera platser efter påringning om att det smällt, vi har varit ute med hund och sökt och vi arbetar intensivt med detta för att få reda på vad som hänt egentligen. Det enda vi hittat spår efter är fyrverkerismällare, säger Jenny Jerrhage Lundqvist

Förutom det stora slagsmålet blev en bil stoppad på gatan inne i Veinge av ett okänt antal människor vid midnatt.

– De i bilen flydde från en hotfull situation och fick mobiltelefoner och allt av värde i bilen stulet. När målsägande kom tillbaka var hela bilen sönderslagen, säger hon. 

Polisen rubricerar överfallet på vägen som rån men sätter inte samman de två händelserna i nuläget. De målsägande ska inte ha känt igen personerna och det var ett flertal med. Det finns även uppgifter på att ytterligare en bil i Veinge ska ha slagits sönder men det fanns ingen färdig anmälan på det ännu.

– Det var en väldigt rörig kväll och allt hände i samma veva, det finns inte anmälningar upptaget på allt än. Det kommer vara tufft att få en bra bild av detta och de har varit dåligt bemannade i yttre tjänst under natten, säger hon.

MEST LÄST