Sport i fokus vid Strandkalasets start

Strandkalaset vid Mellbystrand och Skummeslövsstrand har nu gått av stapeln. Under lördagen var det dags för beachvolleyball-turnering.

ANNONS
|

Under Strandkalaset, som pågår fram tills på lördag, kommer aktiviteterna vara många i Mellbystrand och Skummeslövsstrand.

På programmet står en blandning av musikframträdanden, tävlingar för de små, teater, strandfotboll och många andra aktiviteter. Bland annat kommer band som LongJohn, Våxtorps Brassband och Benjamin Ingrosso på besök.

En av veckans första aktiviteter var beachvolleyball-turneringen för amatörlag som hölls under lördagen i Mellbystrand.

– Alla har varit nöjda. Det här är en rolig sport. Jag tycker att det är kul att få involvera lite fler som får känna på sporten innan stjärnorna kommer i veckan, säger Karin Lundqvist, en av de ansvariga för dagens tävling, och syftar på en beachvolleyball-turnering för europeiska damspelare som gästar volleyballplanerna i veckan.

ANNONS

Ett av lagen på lördagens volleyballtävling var Erics Lag. Ett kompisgäng med de flesta hemmahörande i Våxtorp.

– Det här var en rolig grej. Jag har spelat mycket volleyball som liten. Man kommer hit och ska spela för att det är roligt och sedan när man spelar blir det blodigt allvar, säger Petter Nilsson och ler.

Eric Lilja tycker att Strandkalaset är ett bra initiativ.

– Det är bra att ha evenemang för att göra kommunen attraktiv. Om man ser på till exempel Båstad så har de många motsvarigheter, men jag tycker att Laholm har haft lite svårt att nischa sig, säger Eric Lilja och fortsätter.

– Jag tycker att det är ett jättebra initiativ. Allt sådant här adderar upp till en total bild av Laholm.

Han förklarar att han själv dock inte kan gå på någon av årets aktiviteter.

Några som garanterat ska gå är Jennie Kalebsson och Hanna Ascard som var på plats under lördagen.

– Benjamin Ingrosso är på onsdag såg jag. Det är ju kul. Synd att vädret är som det är. Andra år när det har varit fint har det varit mycket folk, säger Jennie Kalebsson.

ANNONS
ANNONS