Trippel. Christel Alm, marknadsansvarig på Laholms sparbank, Lasse Kronér, som ska leda programmet, och Lars-Göran Persson, vd på Sparbanken.
Trippel. Christel Alm, marknadsansvarig på Laholms sparbank, Lasse Kronér, som ska leda programmet, och Lars-Göran Persson, vd på Sparbanken.

Sparbanken laddar för stor fest på torget

Laholms sparbank låter inte sitt jubileum passera obemärkt. Förutom att de under året gör stora utdelningar med ekonomiskt stöd till föreningslivet laddar de nu för en stor folkfest på Stortorget.

ANNONS
|

I går offentliggjorde Laholms sparbank sina planer på att arrangera en stor artistgala på Stortorget den 26 augusti.

– Det är med anledning av att banken firar 160 år i år. Vi tänkte att det kan vara något som förhoppningsvis uppskattas av alla laholmare. Den ska attrahera gammal som ung, säger Laholms sparbanks vd Lars-Göran Persson.

De har bundit upp den folkkäre programledaren Lasse Kronér som kommer att presentera programmet den aktuella dagen. Vilka artister som kommer att ställa sig på scenen vill de inte avslöja riktigt än, men uppger att de kommer att hålla hög klass och infria folks förväntningar.

ANNONS

– Vi har inspirerats av Andréassons och Maxi-festen. Vi vill göra något i klass med vad de arrangerat, det var en fin kväll och torget ramas in fint av de fantastiska husen, säger Lars-Göran Persson.

För att göra festen på torget har banken knutit till sig personer som jobbat med musikarrangemang som Diggiloo i Båstad och Rhapsody in rock. En av dem är Magnus Stråberg som bor i Mellbystrand.

– Blir det bara solsken blir det nog en stor folkfest. Vi håller på att knyta upp Sveriges mest namnkunniga artister till den här galan. Man har lagt sig på en nivå där man vill ha de största från Melodifestivalen, säger Magnus Stråberg, och fortsätter:

– Startfältet blir komplett nästa vecka, vi vill ha alla avtal signerade och klara innan vi går ut med vem det kommer att bli, säger Magnus Stråberg.

Det har talats fram och tillbaka om Laholms stadsfest kommer att bli av i år eller inte, men från Sparbankens sida är det inte tänkt att deras festligheter ska ersätta någon annans. Banken står själva för evenemanget och bekostar allt själv.

ANNONS

– Det här är ett arrangemang som vi flaggade om redan för ett år sedan för kommunen och Stadsfestens arrangörer. Men det blir jättetrevligt om det blir en Stadsfest också, säger Lars-Göran Persson.

ANNONS