Snapphanar bygger bostäder i Hasslöv

Ibland går önskemål i uppfyllelse. Hasslövs byalag vill att det byggs lägenheter på orten. Ett nytt projektbolag står redan i startgroparna.

ANNONS
|

I förra veckan lämnade Hasslövs byalag in ett önskemål till Laholms kommun om att det byggs fler hyresrätter och bostadsrätter på orten.

Behovet finns både för äldre som säljer sin villa eller gård och vill bo kvar i byn, och för ungdomar som vill flytta hemifrån till eget boende, återgav HP i en notis.

Vad få kände till då var en bygg­­lovsansökan som lämnats in till kommunen veckan före.

–Vi har liksom Hasslövs byalag identifierat bristen på bostäder i Hasslöv och bestämde oss för att erbjuda marklägenheter i bostadsrättsform. Vår målgrupp är seniorer och mindre familjer, säger byggaren Johan Persson.

ANNONS

”Vi” är fyra gamla kolleger, varav tre har bakgrund i Mellby och Skummeslöv. Tillsammans håller de på att starta ett projektbolag, Snapphane Projekt AB, som ska bygga nya bostäder och lokaler i Laholm och kranskommunerna.

–Jag har i lite annan regi hållit på och byggt bostäder i Laholm de senaste fem åren. Nu har vi tänkt öka upp det en nivå. Vi har tittat på olika orter runt omkring. Det senaste som byggdes i Hasslöv var på 80-talet, säger Johan Persson.

Snapphane har tingat tre byggklara tomter på Klövergatan mitt i Hasslöv. Där vill de bygga parhus med totalt sex stycken mark­­lägenheter i New England-stil.

Projektet kallas Hasselbyn.

–Vi hoppas sätta spaden i jorden efter sommaren. Kommunen har varit väldigt positiv, säger Erik Goverde.

Inflyttning blir nästa sommar. Intresseanmälan har precis öppnat. Vad priset för en lägenhet landar på är inte bestämt ännu.

Att det finns intresse tvivlar byggherrarna inte det minsta på.

–Folk vill gärna bo kvar i sin hemby. Förhoppningsvis kan det här starta en flyttkedja, säger Marcus Andersson.

Hasselbyn är bara början.

–Vi har mer på gång, men börjar med de här sex och ser responsen i marknaden. Det finns egentligen inte den typen av bostäder i Laholm i dag. Det mesta som byggs är större aktörer som bygger mer på höjden, säger Johan Persson.

ANNONS
ANNONS