Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Snapparp öster bästa rastplatsen - igen

För fjärde gången inom loppet av åtta år har Snapparp utsetts till länets bästa rastplats. – Här är välstädat och ordningssamt, tycker Lennart Svensson, Motormännen Skåne nordväst.

Förra gången gick utnämningen till Susedalen i Falkenberg, men nu var det åter dags för Snapparp öster att ta priset.  

– Den är jättefin. Vi har inte behövt göra något, men den gör mycket för kommunen, säger Elisabet Babic (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Rankingen görs av Motormännen som har inspekterat 270 rastplatser från Skåne till Norrland. Snapparp kammade hem 862,5 poäng av 890 möjliga och toppar därmed Hallandsligan.

Inspektörerna utgår från en checklista som bedömer in- och utfarter, lediga p-platser, bänkar och bord, ordningen på rastplatsen, soptunnor och inte minst renligheten på toaletten.

– Rena toaletter är nog det som besökare uppskattar mest. I Sverige är toabesöket gratis, det bjuder Vägverket på, säger Lennart Svensson.

Upplevelsen av toabesöket kan vara avgörande för om resenärerna vill spendera lite pengar på att tanka, handla i butiken eller äta på restaurangen. 

– När jag är ute och reser kollar jag alltid hur ren toaletten är. Det räcker med att åka till Danmark så förstår man att de sköts bättre i Sverige, säger Elisabeth Babic.

Toaletterna på Snapparp städas tre gånger om dagen sommartid och två gånger om dagen resten av året.  Att de är välbesökta råder inget tvivel om. För ett par månader sedan installerades sensorer i toadörrarna som räknar antalet besökare.

– Sedan dess har östra sidan har haft 30 000 besökare och västra sidan 35 000 besökare, säger Veronica Josse, Kajo´s Städ och Service som sköter städningen. 

Vägverkets entreprenör är NCC som sköter om utemiljön, klipper gräs och skottar snö.

– I sommar gör vi rastplatsen ännu bättre när vi bygger sittplatser under tak, säger Mats Persson, projektledare på Trafikverket.

Skyltarna om länets bästa rastplats hänger på rad och i måndags spikades den fjärde upp. 

– Jag tror att vår årliga utnämning höjer kvalitén på alla rastplatser, säger Lennart Svensson. 

MEST LÄST