Sjöalts konstisbana ute till försäljning

Sjöalts IF har lagt ut den gamla konstisbanan i Kungsbygget till försäljning. Bandyklubben vill ha 1,5 miljoner kronor för Sjöaltsvallen.

ANNONS
|

Fem år har gått sedan det senast spelades bandy i tävlingssammanhang på anläggningen. Det gick inte längre att mönstra ihop ett lag och på årsmötet 2012 beslutade föreningen att sälja Sjöaltsvallen.

Avspark för avyttringen har dock dröjt, tills nu.

– Jag lade ut annonsen i fredags. Det är helt nytt, säger Tobias Lidström, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Laholm.

Klubbhuset, en maskinhall och själva den upplysta isbanan ingår i försäljningen av fastigheten på 13 000 kvadratmeter.

En första visning är redan bokad.

–Två personer har hört av sig. Det finns en granne därute också, Kungsbygget, som egentligen är rätt kund, men då blir det säkert en prisfråga, säger Tobias Lidström.

ANNONS

Den konstfrysta isbanan intill Kungsbyggets stora parkering invigdes under julhelgen år 2000.

Klubbhuset på 240 kvadratmeter byggdes ett par år senare. Det har fem omklädningsrum, två duschavdelningar och en kafeteria med samlingsrum och servering från köket. Samtidigt uppfördes den isolerade maskinhallen.

År 2005 köpte Sjöalts IF loss fastigheten för 200 000 kronor. Laholms kommun har ställt upp med stora bidragssummor genom åren. Idrottsföreningens ekonomiska problem med att driva den kostsamma anläggningen och betala av sina skulder blev en följetong i tidningen.

Långt skridna planer på att flytta verksamheten och utrustningen till Örkelljunga lades på is 2012 när grannkommunen valde att satsa på att bygga en ny idrottsarena för inomhusidrott.

Fastighetsmäklaren har ingen bestämd uppfattning om vilken typ av köpare som är tänkbar för en gammal konstisbana.

–Ändamålet is är väl trevligt, men sedan är frågan om man vill investera så mycket pengar för någonting där intresset verkar ha dött ut. Jag söker kommunen för att få mer information om vad man får och inte får göra på fastigheten, säger Tobias Lidström.

Detaljplanen ger oklara besked, anser han. Fastigheten är taxerad som bad-, sport- och idrottsanläggning.

–Den har den utrustning som krävs för att bedriva det här, men sedan är det ett tag sedan som banan var i drift till fullo. Tanken är att det ska säljas som det står med diverse inventarier.

ANNONS

Mäklaren har inga illusioner om att objektet är lättsålt.

– Det kan ta flera år, om man inte hittar rätt kund, säger Tobias Lidström.

HP har inte lyckats nå någon repsresentant för Sjöalts IF:s nuvarande styrelse.

ANNONS