Önskad plats. Mellan Jehovas vittnen och Sofiero förskola på Slåttervägen vill Växjöföretaget Triadrius bygga 30–40 lägenheter. Intill ligger också Nilsson Special Vehicles.
Önskad plats. Mellan Jehovas vittnen och Sofiero förskola på Slåttervägen vill Växjöföretaget Triadrius bygga 30–40 lägenheter. Intill ligger också Nilsson Special Vehicles.

Serbiska moduler ska ge billiga bostäder

Billiga lägenheter som ”vem som helst” har råd att bo i. Den affärsidén presenterar ett Växjöföretag som vill sätta upp modulbostäder från Serbien på Slåttervägen i Laholm.

ANNONS
|

Mellan 30 och 40 lägenheter kan det bli frågan om. Mest ettor och en mindre andel tvåor.

Hyran beräknas till 3 385 kronor i månaden för en etta på 31 kvadratmeter och 5 091 kronor i månader för en tvåa på 47 kvadratmeter.

–Vi har ett intresse att bygga högkvalitativa moduler, men vill ändå ha en hyresnivå som är rimlig så att vem som helst kan bo där. Det vore kul att göra i en kommun som Laholm, säger Kent Waldemar.

Han driver Triadrius AB, som ligger bakom planerna. I går lämnade det Växjöbaserade bolaget in en ansökan om förhandsbesked till Laholms kommun.

ANNONS

–Laholm har utmärkt sig för att vara väldigt företagarvänlig och framåt. Vi tittar på lite olika områden inom kommunen, men detta är ett av de ställen där jag verkligen skulle vilja göra det.

Triadrius är i uppstartsfasen och har projekt i fler kommuner.

Den låga hyran förklarar Kenth Waldemar med att bolaget har förhandlat fram ett bra pris av sin leverantör.

–Modulerna kommer från Serbien med lastbil. En lägenhet består av två moduler, som sätts ihop på plats. De är inflyttningsbara efter två, tre timmar, säger han.

Lägenheterna är fullt utrustade, med kök och vitvaror.

Triadrius vill sätta upp hyresrätterna i kommunens bostadskö.

– Förhoppningsvis är det klart någon gång till augusti, september. Får jag bara ett snabbt svar från kommunen tänker jag inte vila på hanen, säger Kenth Waldemar.

Marken ägs av Laholms kommun. Strax efter nyår hade bolaget en träff med kommunen.

– Vi är i stort behov av små, billiga lägenheter inne i stan. Det här är ett bolag som har visat ett koncept där man får relativt bra hyra vad jag förstår, säger Ove Bengtsson (C), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Nämnden ska nu pröva frågan om förhandsbesked.

ANNONS

– Vi får se om det är möjligt att göra. Det måste jämföras med planen. Frågan är om den tillåter bostäder eller inte. Det kan bli fråga om ett tillfälligt bygglov, säger Ove Bengtsson.

ANNONS