Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Monika Hirseland, talesperson för Missing people. Bild: Jonatan Gernes/Arkiv

Sökandet fortsätter efter den försvunna kvinnan

Sökandet efter den försvunna kvinnan från Laholm fortsatte under tisdagen. – Det är cirka 100 personer ute och letar, bland annat sex hundpatruller, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Kvinnan som är i 70-årsåldern anmäldes försvunnen på nyårsaftonen. Hennes bil hittades parkerad vid Hjörneredssjöarna och det är också i det området en stor sökinsats pågår.


– Det är cirka 100 personer som är ute, bland annat sex hundpatruller och vanliga poliser. Ett femtiotal militärer hjälper också till samt ett stort antal frivilliga från Missing people. Räddningstjänsten i Knäred är ute med båt och söker i vattnet, säger Hans Lippens.


Trots det massiva sökpådraget har man ännu inte funnit kvinnan, eller några spår efter henne.


– Det är en ganska besvärlig terräng och kuperat. Vi delar in området i olika tårtbitar, och söker först av dessa med hund. Det kan vi göra även om det är mörkt. När det är ljust söker vi visuellt, för att inte förstöra några spår för hundarna, säger Hans Lippens.


Monica Hirseland är talesperson för Missing people, och de hade under tisdagen färre personer på plats än i helgen.


– Det är en arbetsdag för många, men vi hoppas att det kommer fler under eftermiddagen. Vi arbetar tätt ihop med polisen, det är de som styr arbetet, säger hon.