Nyvald. President Remco Snoeck på plats vid restaurang Gröna hästen där Rotaryklubben håller sina veckomöten.
Nyvald. President Remco Snoeck på plats vid restaurang Gröna hästen där Rotaryklubben håller sina veckomöten.

Remco från Holland tar över lokala Rotary

Att hjälpa människor och att göra skillnad är viktigt för Remco Snoeck. Nyligen blev han den nye presidenten i Laholm-Hök Rotaryklubb. Ett ettårigt uppdrag som han ser som både roligt och utmanande.

ANNONS
|

Remco Snoeck bor sedan 2014 i Ränneslöv och är aktiv i kommunens Rotaryklubb, men hans medvetenhet om klubben började betydligt tidigare än så under uppväxten hemma i Holland.

– Jag hade en kompis som sa att jag skulle passa bra in i deras nätverk. Mina föräldrar var också medlemmar så jag visste att de gör bra saker över hela världen, säger Remco Snoeck.

I Laholmsområdet hamnade han på grund av familjens koppling och kärlek till Sydhalland.

–Min fru föddes i Halmstad och svärföräldrarna hade hus i Mellbystrand. Efter semestrar här tänkte vi att varför flyttar vi inte till Sverige. Det är lugnt och skönt här. 2013 sa vi att nu ska vi flytta för annars kommer vi aldrig att göra det, säger han.

ANNONS

Så bar flyttlasset av från storstaden Haag till lugnet i Ränneslöv.

Rotaryklubben i Laholm kom han i kontakt med just under en av semestrarna i området och när flytten blev verklighet var det självklart att bli medlem lokalt.

För Remco handlar medlemskapet om att kunna göra skillnad.

–Jag har alltid försökt att hjälpa människor. Jag tror inte att vi kan ändra hela världen, men jag tror att vi kan göra skillnad tillsammans.

Laholm-Hök Rotaryklubb arbetar bland annat med ett projekt där pengar skänks till en skola i Uganda. Under sitt år som president i klubben hoppas han också på en fortsatt positiv påverkan lokalt.

–Det är viktigt att vi även fokuserar på Laholm och jobbar lokalt med ungdomar och äldre. Jag har många idéer, men vet inte om vi kan genomföra allt, säger han och förklarar att han även hoppas på att få in fler yngre i klubben.

– Det är bra att bli medlem när man är yngre för att få ett nätverk med människor med erfarenhet. Jag vill ha in fler yngre och fler kvinnor. Många tror att det här är en klubb för gubbar. Det vill jag ändra på, säger Remco Snoeck med ett leende.

ANNONS

Fakta: Rotary

Rotary är en social nätverksorganisation för människor med alla typer av yrkesroller. Organisationen jobbar med humanitära insatser och välgörenhet samt med att bygga nätverk människor emellan.

Ett av de projekt som Laholm-Hök Rotaryklubb har är Kalenderprojektet där pengar från annonser och försäljning av kalendrar går till Ssenyangeskolan i Uganda.

Ett annat projekt går ut på att sponsra niondeklassare i Laholms kommun till en årlig resa till Auschwitz.

Den lokala klubben jobbar även med sådant som att stödja ensamkommande flyktingbarn och UF-företag.

ANNONS