Politiker vill anställa fler fritidsledare

När det nya aktivitetshuset står färdigt på Campus Osbeck 2017 ska fritidsledarstaben utökas med tre nya tjänster. Det vill politiker i kultur- och utvecklingsnämnden.

ANNONS
|

Det är en satsning på 1,6 miljoner kronor som kultur- och utvecklingsnämnden (kun) nu lägger fram till kommunstyrelsen.

– Köper de detta blir det en rejäl satsning på ungdomar i Laholm, säger kuns ordförande Margareta Bengtsson (M).

I dag finns sju fritidsledare i Laholms kommun, fördelade på fritidsgårdar i Laholm, Våxtorp, Skummeslövsstrand och Veinge.

2017 ska det nya aktivitetshuset stå färdigt på nya Campus Osbeck. Då är planen att ytterligare tre fritidsledare ska anställas för att kunna ha längre öppettider och fler aktiviteter än dagens fritidsgårdar.

–De ska ha sin bas i Laholm, men ska kunna jobba överallt i kommunen där det uppstår sociala brännpunkter och behov av insatser för ungdomar, säger Lorentz Pucher (C), vice ordförande i kun.

ANNONS

Sex fritidsledare föreslås bemanna aktivitetshuset i Laholm och tre fritidsledare ha hand om övriga fritidsgårdar i kommunen. Den tionde tjänsten är inne på gymnasieskolan.

I de 1,6 miljonerna ligger även andra ökade driftskostnader jämfört med vad det i dag kostar att driva Citygården i Laholm.

Bland annat mer pengar till arrangemang och gruppaktiviteter och skjutsning.

–Målsättningen är att om det är något intressant som händer där ska man kunna ordna så att ungdomar från andra orter också kan komma dit, säger Lorentz Pucher.

ANNONS