Tog hem spelet. Tjänstemännen leder över politikerna med 6-4  genom åren. Bild: Privat
Tog hem spelet. Tjänstemännen leder över politikerna med 6-4  genom åren. Bild: Privat

Politiker och tjänstemän gjorde upp på golfbanan

Vandringspokalen stannar hos tjänstemännen på kommunen. Detta efter oavgjort mot politikerna i Laholms årliga golfbatalj.

ANNONS
|

I vanliga fall ska de kommunala tjänstemännen verkställa besluten som de förtroendevalda politikerna har fattat i demokratisk ordning. Men dagen före midsommarafton är ingen vanlig dag på jobbet i stadshuset.

Då tar ingen manschettarbetare order av någon aldrig så personkryssad makthavare.

I stället beger sig förtroendevalda och ämbetsmän ut bland greener och sandbunkrar för att göra upp i en prestigefylld golfturnering.

– Det är tioårsjubileum i år. Det är prestige i detta. Vi har en vandringspokal och i nästa vecka är det klart att det förlorande laget får höra lite gliringar från det vinnande laget, sade kommunrådet Elisabet Babic (M), lagledare för politikerna, inför matchen.

ANNONS

Men stöd över blockgränsen från oppositionsrådet Kjell Henriksson (S) och andra järnklubbsvingande politiker räckte inte till mer än oavgjort mot de formidabla tjänstemännen, anförda av ekonomen Tommy Karlsson.

–Tjänstemännen behåller pokalen eftersom de vann förra året. Det är nu 6-4 till dem i matcher, sade ett slaget kommunråd efteråt.

Kanske hade Babic behövt uppbackning av allianspartnern Erling Cronqvist (C). Men vicekommunrådet golfar inte.

–När jag fick bestämma spelade vi den ädla sporten fotboll, sade han lite putt.

ANNONS