Campingförbud. På Gröningen får det inte vara några övernattningar förrän skylten tas ner.
Campingförbud. På Gröningen får det inte vara några övernattningar förrän skylten tas ner.

Plan för Gröningen tas i höst

Ändringen av detaljplanen för parkeringsområdet Gröningen vid Lagavägen blir klar först efter sommaren. Möjligheten att på laglig väg stanna till med husbil och övernatta får vänta.

ANNONS
|

Förhoppningen att få färdigt arbetet i miljö- och byggnadsnämnden (mbn) så att ändringarna i området för Gröningen kunde tas innan politikens sommaruppehåll i kommunen grusades.

–Vi fick en skrivelse av kultur- och utvecklingsnämnden som var skriven av Ulf Mattsson, verksamhetschefen, på delegation. I samrådet yttrade sig nämnden om att de gärna ser att det är en annan aktör än kommunen som ska driva ställplatserna, för att det var tydligen campingägare i omgivningen som hade synpunkter på detta, säger Ove Bengtsson (C) ordförande i mbn.

I detaljplanearbetet har det varit stora kostnader för arbetet, bland annat har utredningen för att se om man kan dra om farligt gods-leden hamnat här, samt en del kostnader för en mindre arkeologisk utredning av området.

ANNONS

– Själva driftsformen är inte något som vi tar ställning till eller hanterar i planen. Bara om man ska få lov att använda platsen till ställplatser. Men i och med att vi fick ett negativt svar här i slutet från kun så beslutade vi att vänta med att skicka vidare planen till det sista fullmäktigemötet innan sommaruppehållet och utreda det lite till, säger Ove Bengtsson och fortsätter:

– Vi ska ha en diskussion här på nämndsmötet i augusti, sedan skickar vi vidare ärendet till fullmäktige. Det finns inga sakägare som har haft några synpunkter och det finns inget annat som hindrar att gå vidare med planen och jag tror inget annat än att den går igenom, säger Ove Bengtsson.

ANNONS