Oppositionen pratar ihop sig inför valet

Fem småpartier i Laholms­politiken har börjat träffas för att hitta frågor som förenar. En är missnöjet med att de styrande gör sig allt svårare att nå.

ANNONS
|

Ytterpunkterna på den politiska skalan, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, deltog vid det första informella mötet i tisdags. Där fanns också SPI Välfärden, Laholmspartiet och Medborgerlig samling.

Initiativtagare var den avhoppade Moderaten Karl-Fredrik Klinker (MED).

– Det skiljer i grunduppfattningar om invandring och annat, men när det gäller kommunen är vi väldigt samspelta, säger Karl-Fredrik Klinker.

Småpartierna är kritiska till förslaget att avveckla demokrati- och organisationsföreningen, där alla partier oavsett storlek är representerade i dag, och mot att det ska bli svårare för politiker och allmänheten att ställa frågor i fullmäktige.

ANNONS

–Ledningen fjärmar sig allt mer från medborgarna. Men kommuninvånarna måste få ställa sina frågor. Vi borde närma oss medborgarna i stället, säger Klinker.

Han tycker inte att den frågehantering som har fått ersätta medborgarförslagen fungerar.

– Det såg vi tydligt med dagvattenärendet i Mellbystrand. De fick inte svar på sina frågor. Just det här med minskad demokrati i fullmäktige är älvagalet. Folk kräks över politiken, säger Karl-Fredrik Klinker.

Någon gemensam agenda finns inte, men småpartierna har för avsikt att träffas igen.

ANNONS