Slutar. Veingeskolan rektor Joakim Strand lämnar sin post vid jul. Samtidigt har Våxtorpsskolan äntligen hittat en ny rektor.
Slutar. Veingeskolan rektor Joakim Strand lämnar sin post vid jul. Samtidigt har Våxtorpsskolan äntligen hittat en ny rektor.

Ny rektor kommer in – gammal försvinner

Våxtorpsskolan har klart med både ny rektor och ny biträdande rektor. Samtidigt har Joakim Strand på Veingeskolan bestämt sig för att lämna Laholm.

ANNONS
|

Linda Jepson, 43 år och bosatt i Helsingborg, kommer att ta över som rektor på Våxtorpsskolan från och med höstterminen.

En rekrytering som biträdande utbildningschef Carin Källström känner sig mycket belåten med.

– Vi har haft flera olika alternativ men varit väldigt kräsna. Till slut har vi plockat in Linda och det är jag jätteglad över, säger Carin Källström och fortsätter:

– Det vi satsar på i Laholms kommun nu är undervisningen inne i klassrummet. Linda Jepson har jobbat med att handleda rektorer och personal i att ta kommandot i klassrummet och hur man leder och bemöter elever.

Linda Jepson kommer närmast från en tjänst i Malmö stad.

ANNONS

– Hon har varit väldigt intresserad av att komma till en mindre kommun och har varit tydlig med att hon ville landa här, säger Carin Källström.

Det är nu också klart att Petra Filipsson blir biträdande rektor i Våxtorp.

Det är en intern rekrytering, Petra Filipsson har tidigare arbetat inom kommunen, på specialenheten, som förstelärare och med olika ledningsuppdrag.

– Hon och jag jobbade med problemen i Knäredsskolan för att höja kvaliteten i undervisningen. Där såg jag hur kvicktänkt hon var och hur strategiskt hon kunde se, säger Carin Källström.

Förre rektorn i Våxtorp Stefan Blessenius har kritiserat att Våxtorpsskolan bara har en rektor för hela F-9.

Men ni ligger kvar med en rektor och en biträdande?

– Ja. Rektor och biträdande kommer jobba väldigt tajt. Och i praktiken kan en rektor delegera nästan allting till en biträdande, utom vissa saker som står inskrivna i skollagen.

I samma veva som Våxtorpsskolan får en efterlängtad fast rektor har Veingeskolans mångårige 7-9-rektor Joakim Strand meddelat att han tänker sluta efter höstterminen.

Sedan går han till en tjänst i Halmstad.

– Jag skriver just på ett meddelande till min personal och vill inte kommentera det här förrän jag pratat med dem själv, säger Joakim Strand.

ANNONS

Men Carin Källström säger:

– Joakim har varit rektor i Veinge i åtta år och han har hittills bara jobbat i Laholms kommun. Han känner att han behöver nya utmaningar.

Nu väntar en rekryteringsprocess även för Veinge. Den ska påbörjas i augusti.

ANNONS