Nu tar byggandet fart på Söderläget

70 personer i kö till två parhus. Efterfrågan är det inget fel på när ett nytt lokalt fastighetsbolag börjat bygga på Söderläget i Lilla Tjärby. Nu är planen tio lägenheter – till att börja med.

ANNONS
|

Tomterna på Söderläget kom ut 2007, precis före den globala finanskrisen. Det kan vara en av förklaringarna till att det på tio år inte blivit mer än en förskola och några spridda villor på området.

Men nu händer det saker.

För närvarande muras och putsas det för fullt på två stycken parhus, med inflyttning i oktober. Tre likadana parhus till ska följa efter nästa år.

Bakom de totalt tio hyresrätterna står Laholmhus Invest AB, ett ungt fastighetsbolag som drivs av kusinerna Bojan Lengajic och Dejan Lingajic.

–Vi bygger och förvaltar själva. Det råder stor bostadsbrist i dag och just sådana här marklägenheter finns nästan inte i Laholm. Fyror med huskänsla är väldigt attraktivt, säger Bojan Lengajic.

ANNONS

Vilket det stora intresset vittnar om.

–Vi har 70 personer som står i kö till de första två parhusen. Vi skulle kunna bygga ut hela Söderläget, om vi bara hade tid och kapital, säger Dejan Lingajic.

Kallhyran för 84 kvadratmeter är 9 500 kronor. I intressekön står allt från gammal till ung och barnfamiljer.

De båda kusinerna har heltidsjobb ”vid sidan av”. Bojan driver vårdbolaget Jelia Care och Dejan är själansvarig på Grundmäklarna. Bostadsbyggandet är deras gemensamma hobbyprojekt som på sikt ska ta över helt, hoppas de.

– Vi satsar långsiktigt. Det här ska vara vårt livsverk när vi checkar ut. Husen är som mina barn. Jag är med från första spadtaget tills nyckeln lämnas ut. Det är en härlig känsla, säger Dejan Lingajic.

Rötterna och hjärtat finns i Laholm och det är inom kommunen de vill fortsätta att växa.

– Vi började i Laholm vintern 2015 med två parhus på Glänningeområdet och ska bygga ett tredje där nu. Vi vill expandera och ser att möjligheten finns, säger Bojan Lengajic.

Till hösten tänker de utöka företagssfären med ett byggbolag, som ska sälja nyckelfärdiga hus.

–En vacker dag kommer vi bara att jobba med fastigheter. Det är målet, som vi tror starkt på och så kommer det att bli, säger Bojan Lengajic.

ANNONS

     Bojan Lengajic och Dejan Lingajic. Kusiner och kompanjoner. Bild: Jonatan Gernes
Bojan Lengajic och Dejan Lingajic. Kusiner och kompanjoner. Bild: Jonatan Gernes
ANNONS