Joakim Aspeheim fick idén att låta Cantatrix uppstå igen för en dag. På lördag klockan 18 sjunger kören i Laholms kyrka.
Joakim Aspeheim fick idén att låta Cantatrix uppstå igen för en dag. På lördag klockan 18 sjunger kören i Laholms kyrka.

Några frågor...

... till Joakim Aspeheim, som tagit initiativet till att Laholms gamla skolkör Cantatrix återförenas på lördag.

ANNONS
|

Hur fick du den här idén?

– Den kom i höstas när jag satt och kollade på lite gamla noter och låtar. Då hittade jag en inspelning med Cantatrix från 2007, då kören lades ner. Sedan kontaktade jag (körledaren) Birgitta Abrahamsson och frågade om vi inte skulle ha en återförening. Genom att leta upp gamla medlemmar på Facebook bildade vi ett stort nätverk.

Hur många av dem kommer på lördag?

– Runt ett 50-tal har tackat ja. Majoriteten bor inte i Laholm. Så det blir en stor återförening där många inte har sett varandra på kanske 20 år. Det är också ett stort åldersspann på folk där den äldste är 50 år och den yngste 29.

ANNONS

Du bor själv i Stockholm numera. Var finns de andra gamla medlemmarna?

– Bra fråga. Det är rätt många stockholmare och en del göteborgare. Men var de flesta av dem bor vet jag inte, det är inte alltid man kan se det på Facebook.

Cantatrix var Osbecksgymnasiets och Lagaholmsskolans kör. Hur minns du kören?

– Jag gick med när jag gick i gymnasiet och har sjungit i kör sedan dess. Cantatrix lade grunden och där fick man upp ögonen för stämsång. Vi var också riktigt bra kompisar i kören, så den har betytt mycket för mig.

Klockan 18 på lördag håller ni konsert i Laholms kyrka. Vad bjuder ni på?

– Körens stora 90-talslåt heter ”Like an eagle”, det var den man samlades kring när jag var med. Vi har också Martin Wenåkers ”Goodbye” som sjöngs på många studentavslutningar. Sedan blir det mycket vårsånger.

– Det är Birgitta som har alla noter och allt. Jag har skött den här nostalgitrippen med hennes hjälp. Utan henne hade det aldrig gått.

ANNONS